@Tutmozis 6
Ne znam ko te je tako istripovao da TFT monitori crkavaju tek tako, čak CRT crkavaju mnogo češće. Ako želiš zaista kvalitetan monitor koji će trajati dosta dugo, zaobiđi Samsunga, LG i sl., nego pazari Viewsonic monitor, po mogućstvu VG ili VP seriju, a možeš i VX, mada su VG namenjeni baš za rad sa grafikom.
Viewsonic je jedina firma (koliko ja znam, možda se nešto menjalo) koja daje garanciju na nula mrtvih pixela, što znači da dobijaš nov monitor ako se pojavi samo jedan mrtav pixel, dok kod Samsunga to nije tako.
Ne obaziri se mnogo na te karakteristike tipa vreme odziva, kontrast i sl. jer je kod TFT monitora najniže klase manje više sve to isto. Džabe nekom LG monitoru i 2ms i 4ms i ne znam ni ja kakav kontrast (a i kod tih podataka se dosta laže jer neiskusan kupac to ne može da proveri), kad ti pored takvog LG ili Samsung monitora staviš Viewsonic pa makar i da ima lošije karakteristike po specifikaciji, uverićeš se kolika je razlika u kvalitetu na strani Viewsonic-a.
Pametno je što si odbacio wide screen varijantu jer ispod 22" wide ne vredi uzimati za neki ozbiljan posao, a 22" su još uvek previše skupi.
@vadamp
Samo nagadja, moguće da je i monitor u pitanju.
IRC is just multiplayer notepad ;)