Do navedenog programa sam dosao kupnjom kod ovlaštenog zastupnika. Redovno plaćam mesečno održavanje programa u iznosu od 20 eura + PDV u dinarskoj protivvrednosti. Program je izuzetno složen, a uputstvo za rad je veoma siromašno (veliki deo opcija nije uopšte obrađen). U samom programu postoji veliki broj opcija koje uopšte ne rade.A evo i jednog tipičnog problema. Pre nekog vremena zvao me je komitent i upozorio me da je porez na fakturi pogrešno obračunat. Uzmem digitron i uverim se da je porez pogrešno obračunat. Obratim se zastupniku, pošaljem im fakturu na faks, te nakonnekog vremena dobijem sledeći odgovor "U vezi fakture koju ste poslali fax-om - udjite u stavke fakture i
ponovite obracun i otpremnicu (klkinite na tastere obracun i otpremnica)".
Nakon toga 03.11.2006. ja im šaljem novo pitanje na koje mi ni do danas nisu odgovorili.
"Jos jednom Vas molim da mi odgovorite da li da i ubuduce, kod izrade novih dokumenta (faktura, prenosnih dostavnica itd) klikcem na tastere obracun i otpremnica, ili mozda treba prvo rucno (digitronom) da proverim da li je dokument ispravan pa ako nije da tek onda da klikcem na tastere obracun i otpremnica."
Ovde se radi o nedopustivoj grešci u programu, koja nikog u Blue Softu ne zanima. Ovakvih primera je bukvalno stotine.