Poštovani Uroše,
način na koji se počeli izlaganje je krajnje klasično izlaganje, kakvo se sreće u mnogim sličnim pričama. Sve počinju na isti način i sve donose isto. Zarada je super, uloži novac (o kojoj god sumi da se radi) i zarada će ti pasti sa neba.
Na žalost zarada ne pada tako lako. Mnogi su ušli u sistem i suviše je jednakih stvari.
GDI je kompanija o kojoj se trenutno dosta piše, jer u doba krize, iz koje se sada izlazi, ljudi su tražili brojne načine da zarada, pa je stoga i ovo delovalo primamljivo. Kao što je primamljiv i MagicGold itd.
Učestvovao sam u mnogim ovakvim stvarima i vrlo dobro poznajem koncept istih. Čak šta više učestvovao sam u razvoju nekih domaćih sistema koji se zasnivaju na istom. Neki prodaju neke proizvode, i tako se kriju. Dobro su plaćali pa sam uključio vijuge. Od toga oni i danas profitiraju i napravili su zanimljiv promet.
Mnogi su se navukli na MagicGold zadnjih godina... Organizovana silna predavanja o ovome... GDI radi to slično samo preko neta. Kupiš domen, i ideš dalje tražiš ko će isto tako kupiti domen. I tako ide dalje i dalje... Da ne kažem piramida, živiš od prodaje virtuelnih domena. Jedino dobijes domen na godinu dana i nakon tih godinu dana uložiš ponovo novac.
Postoji mogućnost zarade, prodajom domena, ali sve ovo je virtuelno. I to je to... Ljudi više ne veruju u takve priče... Preživeli smo Jezdu i Dafinu...
Dakle ko hoće da uleti i da posle juri ljude da kupi isto to... I šta dobije... Samo nadu da će nešto zaraditi. A pravu zaradu imaju oni na vrhu.
Pozdrav.