Muče me neka sitnice (koje su ujedno i iritirajuće)..pa da ne dužim
1) Primetio sam npr dok pišem ovaj text, samo u txtboxu radi Home/End dugme..kao i u Wordu, a u svim ostalim aplikacijama, ono ne radi.
2) Probao sam iScrobbler, ali ga ne mogu pokrenuti. Pretpostavljam da program nije UniBinary, jer je iz 2003. god. i da zbog toga ne radi. Postoji li neka novija alternativa za iTunes/Scrobbler (Last.fm)?
3) Juče sam skinuo neke ruske MP3-jeve i iznenadio se kad sam na desktopu video hijeroglife. Šta treba da uradim kako bih normalno video ćirilične karaktere?
4) Zašto Enter u Finderu umesto otvaranja foldera/fajla radi edit imena (selektuje ga i čeka da ga menjam)? Može li da se koristi za ulazak u folder/fajl?
5) Može li se u SystPrefs/Keyboard/KeyboardShortcuts zadati da mi npr. F2 služi kao Rename (file/folder) ili npr. F7 za Make new Folder? Ako ne može tamo, gde i kako može?
6) Namestio sam "Allow different input source for each document" i na Linuxu mi je Linux pamtio ako sam u Operi i koristim YU tastaturu, kad se vratim u Operu, imaću YU. Na OS X-u mi ne vraća na prethodnu tastaturu ukoliko se u međuvremenu prebacim na neki drugi prozor koji ima neki drugi layout (US Eng). Jel to bug? Evo, sad sam probao i "Use one input source for all documents" i opet kad se prebacim na neki prozor sa US Eng rasporedom, u Operi mi se promeni raspored na US Eng.
7) Kad program skine neki update, gde on završi? Mogu li ga naći/sačuvati negde sa strane, kako kod sledeće (re)instalacije ne bih morao da skidam iste update?
8) Kako izlazite na kraj sa mno[tvom app fajlova u Apps folderu? Skinuo sam Todos, i čini mi se kao zanimljivo rešenje, ali me zanima da li pravite neke druge krivine, da što lakše pronađete traženu aplikaciju? Video sam i TigerLaunch, ali on nije tako pregledan kao Todos. Mislim da sam negde video i program koji služi kao quick lauch..kucate ima aplikacije, on radi auto-complete i pokreće aplikaciju koja vam treba..ali sam zaboravio kako se zove :)
9) Pročitao sam ovde na ES-u da Finder nema neke dobre alternative, ali bi me zanimalo ipak koje su to alternative. Čeka me sređivanje externog harda, različitog sadržaja, pa bih voleo da mi 3-4 Findera paralelno otvorena budu poslednje rešenje :)
Nije da se za ovih par dana nisam navikao na njega, ali mi ponekad zafali tako obična opcija poput ispuštanja putanje do nekog mesta u adres bar i odlaska tamo jednim *lup* po Enteru :) Jel mogu npr. to odraditi nekako u Finderu?
I kako mogu videti veličinu selektovanog fajla u Finderu, a da ne idem na Get Info.
10) Kako to da se neki programi na X gase (Azureus), a neki samo povla;e u dock (ali ne kao na Minimize, pa da budu u desnom delu docka, ve' samo trougli' ispod njihove ikone pokazuje da su aktivni u pozadini)?
11) Zna li neko kako nastaviti/importovati fajlove koje sam u Windowsu na eMule-u skidao (.met i .part) u neki P2P klijent na OS X-u..npr Poisoned? Uh..izgleda da Poisoned nije UniBinary. Kako sa sigurno['u to utvrditi? Ima li neka alternativa za ovaj All-in-one P2P klijent?
Kad se setim još nečeg, eto me :)
-------
Uslužno kalibrisanje monitora.
-------
Potpišite peticiju za iPhone 3G u Srbiji!

Sitna pitanja u vezi sa OS X-om