E Gojko, sto se tice sirenja zabluda, ja sam svojim primerom pokazao da i samo PRIRODNOM hranom, moze da se dodje do odlicnih rezultata, koji su neuporedivo dugorocniji od vestacki stvorenih.
Spominjes WHEY protein, daleko je bolje i evfektivnije uzimati cistu surutku, jer koliko sam procitao, momak je na selu, tako neka cepa surutku svako dan po litar-dva i eto rezultata...
Naravno, to je opet veliko opterecenje za jetru, i to opet naglasavam da je to prirodna surutka...
U organizmu postoji takozvana metabolicka ravnoteza, ona kada se jednom narusi, tesko se ponovo uspostavlja... A cesto se narusava prevelikim unosenjem proteina.
Sva ta hemijska s****a su kao DOPUNA ishrani, i kao takava nisu i ne trebe da se koriste kao zamena oborku. I naravno, namenjena je kao sportistima, sto opet ne znaci da je zdravo...
Voce i povrce, covece bre, najiskorisceniju energiju dobijas iz njih, malo enregije se koristi za varenje a puno se dobije za kratko vreme... enegrija, o tome pricam, i naravno vitamini i minerali.... i zato govorim dosta voca i povrca...i naravno sve je prirodno, jer nas organizam je napravljen da vari takvu vrsu hrane, a ne onu iz fabrike...mada svasta se i sa vocem radi...
Ajde,neka mi neko objasni tehnoloski postupak dobijanja svih tih s****a i proteina i kiselina i vitamina i kreatina... i naravno, sta se desava pri njihovoj upotrebi, kako se apsorbuju, odnosno iskoristavaju u organizmu. Sta strada i sta se desava sa organima za varenje (pogotovu crevnim resicama), jetrom, bubrezima.
Nemojte da citate samo proizvodjacku specifikaciju.
Pre ili kasnije onome koji uzima sva ta s****a, doci ce do nekih poremecaja u organizmu, onda lecenje pa vidi gde to vodi, a sve to je bilo nepotrebnio i ne za dzabe...
Jos nesto, secer je vestacka tvorevina!
Organizam ima poterbu samo za prirodnim secerom, tj. vocnim, a potreba za drugim je vestacki stvorena,
navikom
Inace, moj dokaz za tvrdnju da sve moze i pripodno i zdravo, sam ja sam, nisma nesto specijalno definisan, ali sve se vidi, i naravno ima i svoju funkciju, snagu!
Dzaba masa bez snage, koji ce ti...
"...Kad to cuse pope Milo polece mu sablji ruka,
a dva oka ko strijele sijevnuse u hajduka
vojvode se uplasise od izgleda vuka gorskog..."