evo jedno pitanje. gde da kupim jaje u prahu? niko ne zna ni da postoji. svi misle da ih zaje....... :)
imao sam priliku da upoznam prvaka srbije u bendz presu i "strong man" prvaka na balkanu. i obojica su mi potvrdila da su proteini zivotinjskog porekla visestruko bolji za vezivanje u misice od biljnog porekla kao sto je soja na primer. i da je 25% proteina od jaja mnogo bolje od nekih 50-60 % sojinog, a prodaju ga i sa mnogo manje procenta. e sada posto se oni bave preprodajom preparata oni mi nude sve to ali brate skupo je to za moj dzep.
sada zasto da ja to kupujem kada na internetu postoje recepti za proteinske napitke koje mogu sam kuci da napravim koristeci dakstrozu, mleko u prahu, banane itd... pa cak i soju.
ali ja sam se zainteresovao za jaja (belanac) u prahu jer kazu da ima cak i 80% proteina i to zivotinjskog porekla, za razliku od mleka u prahu koje ima do 30%.
jedini problem je gde da ga kupim?
dali neko zna gde ga ima? dali se moze naruciti? kolika je cena? ili minimalna kolicina za narudzbu?
ako je neko iz indjije mozda zna jer sam na netu pronasao da "vojvodina promet" u indjiji to proizvodi, ali nisam siguran da imaju maloprodaju posto mi na mejl ne odgovaraju. koliko znam to se koristi za sladolede, peciva i druge stvari za masovnu proizvodnju.
i ako mogu neki saveti vezani za ovu temu................ hvala ljudi
trajkovic