@M-84 AB1
...da to hocu da ti kazem :) ....program ce sve da ti istrekuje automatski, na tebi ja da potrefis razmeru scene i da uklopis prvi frejm i ostalo ce sve da se automatski poklopi...sto se platna tice, to ne znam da ti kazem, mislim da ne moze kod nas da se kupi bas platno koje je namenski pravljeno za tako nesto a i svaki studio u kome sam ja bio je imao ofarbane zidove a ne platna....ali obidji lokalne dilere trikotaze i kupi neko platno koja ima jaku boju. Neke konkretne razlike izmedju izmedju 2 platna razlicite boje nema...teoretski ti mozes da imas i narandzasto platno, ili cak i crveno...samo je bitno da sta god snimas naspram tog platna nema nijanse boje koje je platno, jer ces u suprotnom da imas problema....
Ne, PFtrack ne sluzi za to. On ti je iskljucivo program za trekovanje kamere. Mozes da dodas neki 3d objekat, ali to samo da bi testirao da li je pokret kamere dobro istrekovan......kad u njemu dobijes istrekovanu kameru, tu istu posle exportujes u svoj program i tamo radis ostatak.....
@3D-Elite
U principu, ako snimas neku zivu sliku, u tom slucaju sto, ako snimas nekom dobrom kamerom, markeri ti nece ni trebati, jer ce program moci da prepozna razne senke, razlike u boji i(li) texturi objekata koje snimas. A ako ti pak trebaju markeri, onda je bolje da probas da ih nekako uklopis u sve to....tipa ako ti je sto tamnog drveta u coskove stavi neke kocke od svetlog drveta....nemoj bas da lepis samolepljive krstice....... :)
3D in 2D
#animax - IRC kanal - sve sto niste znali o 3D-u a niste smeli da pitate