nemogu da instaliram hdd sata disk iako me u windowsima pita za a disk i stavim drivere ali jednostavno kaze da nema niti jedno diska instaliranog na kompjutoru molim pomoc
unaprijed hvala
nemogu da instaliram hdd sata disk iako me u windowsima pita za a disk i stavim drivere ali jednostavno kaze da nema niti jedno diska instaliranog na kompjutoru molim pomoc
unaprijed hvala
Sata HDD se koliko ja znam ne instalira . Jel ti na ploci imas podrsku za SATA >ne znam sa cime si povezao i kako.?NAPISI
neznanje je skuplje nego znanje
20.09.2006. u 22:03
JOJO847 System engineer ZG
Moderator Član broj: 14162 Poruke: 6615 *.adsl.net.t-com.hr.
jednostavno mi nece prepoznati da imam hdd kod instalacije diska, to je poslije ucitavanja svih drivera, kad pita da li da nastavi s instalacijom ili popravak windowsa
22.09.2006. u 19:28
calexx Slavoljub Bralović Niš
SuperModerator Član broj: 71794 Poruke: 13356 *.bankerinter.net.
u tome i je problem sto mi se disk u biosu uopce nevidi, probao sam i autodetect ali nepronalazi ga, Što treba napraviti? išao sam po uputama koje sam bodio uz matičnu (gigabite K8 TRITON nForce4-SLI)za namještanje biosa i nefunkcionira nikako,jednostavno ga nikaki nemogu vidjeti u biosu
26.09.2006. u 14:26
calexx Slavoljub Bralović Niš
SuperModerator Član broj: 71794 Poruke: 13356 *.bankerinter.net.
eto, okvirno smo nasli caku! Prvo sto treba uvijek gledati (i nasa greska sto te odmah nismo uputili) dali se disk vidi u BIOS-u. Ako se nevidi u BIOS-u onda nema sanse da ga bilo koji OS vidi. Ukoliko imas garanciju, iskoristi je s obrazlozenjem da BIOS ne prepoznaje disk.
"...fight cancer believing that unity is strength, knowledge is power and attitude is everything..."
Evo da razrijesimo problem. Našao sam riješenje.
Sve se svodi na to da driveri na original disku nisu bili uredu iz ne znam kojih razloga, ali sad je to i nebitno, nego nije mi bilo ljeni i nasao sam na internet stranici od ploće original drivere za sata diskove(boot disketu) i s njima sam uspio instalirati hdd u windows instalaciji i sve je ok.
Što se tice mog biosa i dalje u njemu nemogu vidjeti svoj hdd, jedino ne znam da li bi pomoglo flash biosa ali sad me to više i nezanima.
Hvala svima koji su pokusali razrijesiti moj problem i onima koji su pomogli.