Citat:
Nekad utice Ratio(rejting korisnika) na brzinu skidanja. Rejting se povecava UPLOADOM
Kad god sam napabircio rejting brzo je skidalo
Ratio ne utiče baš na brzinu downloada u tom smislu. BitTorrent protokol radi na sledećem principu:
Počneš da skidaš neki fajl i vučeš od svih ostalih što više možeš (leech). Istovremeno uploaduješ delove koje si skinuo ostalim leecherima koji tebi zauzvrat šalju manje-više onoliko koliko ti njima daš. Kad završiš skidanje tvoj klijent bira ostale kojima će da uploaduje po principu "ko ima veću brzinu - njemu ću da uploadujem" da bi što pre 'vratio' ono što si skinuo tj. da dodješ to odredjenog ratio-a (obično >80%).
E sad, odavde treba da zaključite sledeće. Seederi šalju
svima bez obzira na ratio s tim što im je brzina, naravno, ograničena upload kapacitetom i što svaki klijent ima odredjeni broj upload slotova koji se dodeljuju najbržim leecherima (što bih ja seedovao nekom na dialup-u 10 dana kad mogu nekome sa brzom vezom da dostignem ratio od 100%). Zato je torrent malo teže koristiti sa sporijim vezama.
Znači, dok skidaš fajl seederi ti daju koliko mogu a ostali leecheri ti daju koliko ti njima. To bi značilo da uz malo seedera i dobrim uploadom ostalim leecherima može da se postigne maksimalna brzina skidanja.
Probao sam malo da ovo razjasnim, ispalo je kako je ispalo - malo šturo ali imate neka pitanja slobodno pišite.
A da. Što se privatnih trackera tiče tamo je bitan ratio ali neće vam smanjiti brzinu downloada zbog toga, već će vas ili izbaciti ili sankcionisati na drugi način. Tracker
ne može da smanji brzinu downloada!