Citat:
Reljam je napisao:
Naravno, ako nude neke realne pare....
Pa zasto se onda vi toliko bunite protiv toga da MS otvori predstavnistva i da krene da naplacuje softver i licnence? :)
Salu na stranu, ali upravo oni koji bi najvise profitirali od dolaska Microsofta (IT profesionalci) se zale zbog toga.
Ok, razumem zbog cega, ne morate sada da me flejmujete da mi objasnjavate stvari. Ali samo hocu da vam kazem da to mozda i ne bi bila tolika katastrofa kao sto deluje.
Evo, ja nemam nista protiv toga da MS dodje ovde. Ostavimo GPL i MS zealote po strani i izanalizirajmo sta mi dobijamo kad ms dodje ovde:
- Radna mesta (ovo je JAKO bitno) - dosta mladih ljudi nema posla ili radi neke stvari koje veze nemaju sa strukom. Reklo bi se da je ovo mozda i najvaznija stvar. Ono sto sam rekao u vezi sa lovom je imalo veze u mom licnom slucaju, ali generalno je najvaznije to sto ce biti mogucnosti za OK zaradu onima koji su do sad prezivjavali pisuci programe za video klubove.
- Firmu sa jako velikim autoritetom. To znaci da ce za njom uskoro doci i ostale firme.
Odluka nase vlade da koristi MS softver je za malo duzu diskusiju. Misljenja sam da su ipak trebali da urade malo vece istrazivanje da li je moguce postici MS fleksibilnost sa OpenSource softverom, ali verovatno niko nije u tom momentu mogao uraditi ponudu za ceo informacioni sistem (u tu ne ubrajam 'stap&kanap' resenja, vec nesto sa cim se moze izaci pred ustanovu tipa vlade jedne zemlje).
Neko ce sad reci 'pa da, MS ce da placa 1000-2000 DM nekog za posao koji u USA kosta 5000-6000$) - e, pa nek se onda sam snalazi - nek otvori firmu, zaposli radnike pa nek vidi kako to izgleda. Mogu se izvuci mnogo vece pare od MS-ove plate, ali se moze i u bankrupcy :)