Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Importovanje u Eclipse-u

[es] :: Java :: Importovanje u Eclipse-u

[ Pregleda: 4411 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 15:30 - pre 155 meseci
Problem - importovanje projekta:

Napravim novi projekat u Eclipse-u 3.2.
Desni klik -> Import -> File Sistem; nadjem projekat i importujem ga (taj projekat je prethodno eksportovao moj drug na istom Eclipsu).
Kada u novom projektu pokusam da nesto izmenim u kodu, on ne kompajlira kod vec koristi stari class file iz bin foldera - sve dozivljava kao read-only. Nemoguce je vrsiti promene.

Sta treba da se uradi pa da se projekti importuju bez ovog problema?

Hvala na odgovoru.
 
Odgovor na temu

Sashanson
John Smith
Universe

Član broj: 100105
Poruke: 7
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 214095728


Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 19:13 - pre 155 meseci
Ovaj problem se jednom i meni dogodio, resenje je jako glupo ali vredi pokusati.
Ako ti je drug je exportovao i snimio na CD, a ti ga skinuo sa tog CD-a moguce je da su ti svi java file-ovi ostali read-only. Tako da jednostavno skini read only sa java file-ova i sve ce proraditi. To ti ja onako iz iskustva . Javi ako je to slucaj.
 
Odgovor na temu

Vanja Petreski

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.

Sajt: vanja.ws


+13 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 21:50 - pre 155 meseci
Pretpostavljam da si ostavio default opciju da automatski prekompajlira projekat kada izmenis neki java fajl.

Da li uspevas da snimis java fajl posle neke promene ili imas samo problema sa class fajlovima?
 
Odgovor na temu

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 22:28 - pre 155 meseci
Citat:
Sashanson: Ovaj problem se jednom i meni dogodio, resenje je jako glupo ali vredi pokusati.
Ako ti je drug je exportovao i snimio na CD, a ti ga skinuo sa tog CD-a moguce je da su ti svi java file-ovi ostali read-only. Tako da jednostavno skini read only sa java file-ova i sve ce proraditi. To ti ja onako iz iskustva . Javi ako je to slucaj.


Heh, ovo je prvo sto sam pokusao... Ali, kada skinem read-only (sa celog foldera gde je projekat, foldera koji importujem), on mi ga opet vrati. Ne umem da skinem taj read-only.

Citat:
Vanja Petreski: Da li uspevas da snimis java fajl posle neke promene ili imas samo problema sa class fajlovima?


Default opcija je ostala. Sa java fajlovima nemam problema, Eclipse ih sacuva kako treba, samo ne moze da kompajlira u class fajlove.
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 23:11 - pre 155 meseci
A kako bi bilo da izbrises sve .class fajlove i pustis da Eclipse izgenerise nove.
Owl
 
Odgovor na temu

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u05.08.2006. u 23:40 - pre 155 meseci
^ Druga stvar koju sam probao. Ne radi. Evo sta se desi kad izbrisem class file i probam da pokrenem klasu:

> Java Virtual Machine Launcher: Could Not Find The Main Class. Program Will Exit.
> Console: java.lang.NoClassDefFoundError: <...> Exception in thread "main"

On jednostavno ne moze da kompajlira te novouvezene java klase. Nemam pojma sto, deluje mi da je u pitanju neka budalastina koju sam prevideo...
 
Odgovor na temu

Vanja Petreski

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.

Sajt: vanja.ws


+13 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u06.08.2006. u 00:04 - pre 155 meseci
Iskljuci opciju da automatski bilduje, uradi clean, bilduj?
 
Odgovor na temu

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u06.08.2006. u 12:18 - pre 155 meseci
^ Opet prijavljuje istu gresku.

Idikativno je to sto se, u project manageru levo, na ikonici za projekat pojavljuje onaj crveni iksic, a da ga pritom nema ni na jednoj klasi u samom projektu. Takodje, u okviru tog importovanog projekta se nalazi dosta raznih jar fajlova, ne znam da li to ima ikakve veze.

 
Odgovor na temu

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u06.08.2006. u 13:14 - pre 155 meseci
Evo jos i ovo da dodam: uspeo sam vestacki da napravim novi projekat koji je isti kao i importovani. Posebno sam importovao source, posebno jarove (build path, add jars), posebno sve ostalo. Takav projekat izgleda isto kao i importovani, s tim sto radi i moze da se kompajlira (nema crveni iksic na svojoj ikonici).

Ali, ovo je cimanje, a i dugorocno ne resava problem. Zasto ne moze da se projekat importuje odjednom?
 
Odgovor na temu

zmau
Dragan Jovanović
programer
Šabac

Član broj: 80834
Poruke: 288
*.ptt.yu.



+80 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u06.08.2006. u 13:31 - pre 155 meseci
Citat:
artSpiegelman: Problem - importovanje projekta:

Napravim novi projekat u Eclipse-u 3.2.
Desni klik -> Import -> File Sistem; nadjem projekat i importujem ga (taj projekat je prethodno eksportovao moj drug na istom Eclipsu).


A jesi probao ovako :
1. snimiš folder s projektom u folder koji predstavlja workspace otvoren iz eclipsea;
2. okineš FILE-NEW-PROJECT;
3. projektu zadaš isti naziv kao što se zove onaj folder;
4. eclipse to prepozna, ispiše nešto na tu temu i kad kažeš Finish on ga importuje.

Ja sam ovako više puta radio import. Zvuči glupo, ali šljaka.
it works on my machine
 
Odgovor na temu

artSpiegelman

Član broj: 103978
Poruke: 6
*.panet.co.yu.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u06.08.2006. u 13:42 - pre 155 meseci
^ I to sam probao. Ista stvar: crveni iksic i nece da kompajlira.
 
Odgovor na temu

zoran.milakovic
Zoran Milakovic

Član broj: 100139
Poruke: 8
*.emirates.net.ae.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u19.08.2006. u 08:41 - pre 155 meseci
A jesi li pogledao sadrzaj .classpath fajla u projektu koji importujes? Da ti nije tu ostala naka apsolutna putanja do nekog jar fajla na masini od toga koji ti je dao projekat? Ili mozda putanja u .classpath fajlu do sistemske java biblioteke za projekat, tj. java instalaciju koju projekat koristi?
 
Odgovor na temu

0x01
Ivan Jovanovic
Niš

Član broj: 14906
Poruke: 48
*.37.eunet.yu.

Jabber: zerobrain@elitesecurity.org
ICQ: 159704800
Sajt: javakitchen.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u19.08.2006. u 17:39 - pre 155 meseci
Citat:
artSpiegelman: ^ I to sam probao. Ista stvar: crveni iksic i nece da kompajlira.


Kada ti se pojavi crveni iks bilo gde u projektu, dole ispod tekst editora imas tab "Problems" u kome ti pise u cemu je problem. Meni se skoro desilo da sam imao na build putanji dva puta istu klasu i da mi nigde u projektu nije bilo crveno osim na glavnom folderu, tako sam i video i resio problem.
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.ETF.BG.AC.YU.



Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u19.08.2006. u 19:22 - pre 155 meseci
Citat:
zoran.milakovic: A jesi li pogledao sadrzaj .classpath fajla u projektu koji importujes? Da ti nije tu ostala naka apsolutna putanja do nekog jar fajla na masini od toga koji ti je dao projekat? Ili mozda putanja u .classpath fajlu do sistemske java biblioteke za projekat, tj. java instalaciju koju projekat koristi?

U pravu je covek, problem nije sa importovanjem projekta, vec sa nekom bibliotekom ili apsolutnom putanjom.

Ako nisi jos resio problem, daj nam ovde kompletan output iz eclipse-a, u kom ti prijavljuje gresku, pa da vidimo sta cemo.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Bokvica
Beograd

Član broj: 31408
Poruke: 10
194.106.187.*

Sajt: italijanskionline.wordpre..


+1 Profil

icon Re: Importovanje u Eclipse-u29.06.2007. u 16:36 - pre 144 meseci
Kod mene isti problem

Importovala sam projekat i prvi put je sve radilo kako treba, ali vec sledeci put prijavljuje da ne moze da nadje main:

> Java Virtual Machine Launcher: Could Not Find The Main Class. Program Will Exit.

> Console: java.lang.NoClassDefFoundError: <...> Exception in thread "main"

Sta se radi u ovakvim slucajevima?
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Importovanje u Eclipse-u

[ Pregleda: 4411 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.