Problem je u sledecem:
Prilikom umrezavanja dva racunara sa crossover kablom ne vide se racunari medjusobno. U pitanju su laptop i desktop racunar. PING radi, resursi su sharovani, firewall-ovi iskljuceni, ali u My Network Places i Total Commander-u se nista ne pojavljuje. Takodje radi i Remote Desktop u obadva smera, ali je interesantno da kada se pokrene Remote Desktop i udje na udaljenom racunaru u My Computer da se ne vide udaljeni resursi u My Computeru, a kolko se ja secam od ranije, to bi trebalo da se pojavi. Workgroup je takodje podesena i ista je za oba racunara. Napominjem da nisam potpuni pocetnik u umrezavanju.
Desktop masina: AMD Athlon64 3200+, MSI K8N Neo-FSR nForce3 sa integrisanom mreznom kartom.
Laptop: Intel Celeron 2.5 GHz, sa integrisanom mreznom kartom: National Semiconductor DP83815-Based PCI Fast Ethernet Adapter.
Mislim da je ovo dovoljno informacija sto se tice konfiguracije.
Na desktop masini mogu da browsujem samog sebe i iz T.Commandera i iz My Network Places. A na laptopu kad kliknem na ime Workgroupe, nista se ne pojavljuje. Na desktopu je XP SP2, a na laptopu je XP SP1. Probao sam i telnet i to radi, ali racunari ne mogu medjusobno da se browsuju, a laptop ne moze ni samog sebe, tako da me sve to dovodi do ludila.
Ako neko ima neku ideju, bio bih zahvalan da je podeli sa mnom.

Umrezavanje postaje pogubno za zivce!!! Ljudi, POMAGAJTE!!!
Re: Umrezavanje postaje pogubno za zivce!!! Ljudi, POMAGAJTE!!!