Da, takvu igricu i ja sam trazim i bio bi zahvalan ako neko zna za tako nesto.
Sto se tice elektronike, mislim da se kvacilo isto moze uraditi sa potenciometrom, samo gde ces ga spojiti na port i kako ces ga izkonfigurisati u WIN-u je pitanje. A stvarno ne znam kako ces resiti totalno manuelni menjac, znaci ono kao u klasicnom automobilu.
I ja sam imao istu zelju, cak sam i imao neku primitivnu ideju:
Rucica je pricvscena u dnu ali tako da se moze pomerati na sve strane (zamislite da je na kraju rucice probusena kugla koja je u lezistu lezaja ili tako nesto). Dalje rucica prolazi kroz drvenu plocu koja je izradjena sa takvim "tunelima" ili "usecima" da se rucica krece po njima kao i pravi menjac u kolima (levo-desno:LER, iz lera doge-dole:BRZINE). Zatim bi u svakom krajnjem polozaju postavio po jedan taster. Znachi ako imam 5 brzina i R to je onda 6 tastera i plus jos jedan koji bi se aktivirao kada je rucica u leru. Te tastere bi vodio do PIC-a (mikrokontrolera) i dalje dva izlaza do PC-a. U PIC-u bi tako resio da on tacno za u kojoj si brzini bio pre prebacivanja u sledecu. Tako da ako npr vozim u 4. i prebacim u 1. zbog usporavanja PIC posalje kompu 3 brza impulsa za smanjenje brzine. A u LER bi prebacio sa malim zakasnjenjem, jer ipak...
Mnogo sam ja zakompikovao ovde, ali neko ce me razumeti, makar delimicno. Mogao sam ovo i da nacrtam ali slab sam u Paint-u a nemam vremena za neke bolje programe za crtanje.
Ooo--> > >>(¤_¤)<< < <--ooO