Pozdrav svima koje sam gnjavio. (Uplatio vreme za net)
Obe baze napreduju ok.
Ima tu mnogo grešaka koje ja svesno pravim na početku kreiranja baze (ne dajem pravilne nazive tabela, upita, ... o kojima sam čitao u VB4 od Debore K. korišćenja brojeva za PK u tabelama...) a na kraju ih ispravim.
A neke stvari mi nisu jasne
Da ne otvaram još jednu temu samo kratko,
Zašto moj rad toliko liči na exel? Bio bih Vam zahvalan za odgovor. (bez ikakve zafrkancije)
Jeste da sam prikazivao tabele na forum, koje su tamo urađene (u exelu), bilo mi je lakše. To je jedino što ja povezujem sa njim.
Evo upita (sve ih pravim preko wizarda jer se još uvek slabo snalazim "ručno", iako sam skoro nabavio neku literaturu o vezanu za SQL)
SELECT [Stanje proizvoda].[Naziv Proizvoda], [Stanje proizvoda].JM, Sum([Stanje proizvoda].Stanje) AS SumOfStanje
FROM [Stanje proizvoda]
GROUP BY [Stanje proizvoda].[Naziv Proizvoda], [Stanje proizvoda].JM;
Za rezultat imamo Lager koji je prikačen na strani br1 ovog pitanja (Napomenuo sam da su negativne količine zato što su unošene samo izlazne fakture)
E sad da se vratim na temu:
Kada ste mi dali rešenje, "seo sam za pisaću mašinu" i uradio traženo, samo što sam opet izveo malu egzibiciju.
Ako se desi (već pomenuto) da je unet veći izlaz nego što to stanje na lageru dozvoljava, namestio sam sledeće, čuje se zvuk (bip), i polje u kome je došlo do greške promeni boju (crvena). Dalji rad će biti omogućen samo što će pre zatvaranja forme iskočiti informacija "Proveri te količine koje ste uneli"; ili nešto što lepše zvuči . (gledao sam kako u veleprodajama unose artikle gotovo bez gledanja u monitior, pa bi po meni došlo ponekad do kucanja u prazno)
E sada, voleo bih da znam da li je bolje da koristim primer koji ja koristim, ili onaj sa MsgBoxom.
Ovim bi pitanjem konačno saznao sve što me interesuje vezano za ovu temu
Hvala svima!!!
http://www.ebchost.info - hosting, domeni, izrada sajtova, pordrska korisnika...
www.mladilapova.com - Kancelarija za mlade Lapovo, najnovije vesti sa polja
www.sportskevesti.co - Sportske vesti iz Srbije i sveta na jednom mestu