Prvo moras imati mpeg2 codec, nadji bilo koji samo da ima mogucnost "pakuvanja" u mpeg2.
startas vdub-mpeg ... otvoris file ... :)
Kliknes meni->video- ... umesto -full processing mode- ... stavi -direct stream copy- ... tako isto uradi i sa -audio- menijem (...stavi direct stream copy, mada bi to trebalo da bude stavljeno za audio po defaultu)
Pomocu tooltips-a (kada drzis mis duze iznad dugmeta... nadji "mark in" i "mark out" ... to su te dve strelice malo odvojene od svih ostalih kontrolnih dugmica) (zaista ne znam kao drugacije da ti objasnim gde su "dugmici" :P )
znaci ... recimo ides do polovine snimka tamo hoces da secnes ... stavis mark out ... mark in ti je vec stavljen na samom pocetku po defaultu. i to je to. Osta je ti da snimis fajl... snimice ti samo "marked area"
Sada ako ti to ne uspe sa direct stream copy ... posto desava se i to od samog $windows-a kako je postavljen i kodeka... stavis "Fast recompress" opciju, koja se nalazi u meni->video ... odma pored direct stream copy.
I to bi sada trebalo da je to to ...
- A opet sto ne nabavis Sony Vegas, ... i na njemu isto mozes uraditi sve bez z***ancije sa kodecima... relativno brzo...
Ja sam do sad radio na premier-u... koji ti takodje moze biti resenje, ali Vegas je po meni mnogo bolji.
- Ili Googluj ima puno applikacija koje bas takve stvari rade i konacno snalaze se sa vecim fajlovima.
Nadam se da ce ti ovo pomoci !
POZ !