Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li neko zna kako da napravim?

[es] :: Web dizajn i CSS :: Da li neko zna kako da napravim?
(Zaključana tema (lock), by jablan)

[ Pregleda: 3716 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tagumon
belgrade

Član broj: 71505
Poruke: 17
*.dial.InfoSky.Net.



Profil

icon Da li neko zna kako da napravim?19.06.2006. u 08:00 - pre 157 meseci
Da li neko zna kako da napravim da kada se klikne na odredjenu skiku da se otvori ta slika uvecana ali u prozoru browsera koji je velicine te slike npr 400x600 i ako moze bez ovih dugmica back,stop...Zna li neko hitno je!
 
0

Rastafarii
Nemanja Karadzic
Nis

Član broj: 90226
Poruke: 12
*.041net.co.yu.

Sajt: www.mineka.com


Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?19.06.2006. u 08:50 - pre 157 meseci
prvo, stavi ovaj kod izmedju <head> i </head> taga...

Code:

<script type="text/javascript">
function prikazi(slika,width,height) {
window.open(slika,'ime_prozora','width='+width+',height='+height+',target=_blank,toolbar=no,resizable=no');
}
</script>


a u <body> tag, tamo gde zelis da se pojavi slika:
Code:

<a href="javascript:prikazi('putanja/do/velike/slike.jpg','400','600');"><img src="putanja/do/male/slike.jpg" border="0" alt="" ></a>


Mada mislim da ce onda da se pojave margine oko slike, tako da ne bi bilo lose da resis to sa PHP-om, ako imas podrsku na serveru za PHP. Onda je izmena ovde:

Code:

<script type="text/javascript">
function prikazi(slika,width,height) {
window.open('show.php?slika='+slika,'ime_prozora','width='+width+',height='+height+',target=_blank,toolbar=no,resizable=no');
}
</script>


i ovde, u fajlu show.php
Code:

<?php
error_reporting(0);
$slika = $_GET['slika'];
if (empty($slika)) { $slika = 'images/spacer.gif'; } //ovde stavi neku sliku koja sigurno postoji
?>
<html>
<head>
<title>Prikazujem: <?php echo $slika; ?></title>
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">
</head>
<body style="margin: 0px; background-color: #000000;">
<img src="<?php echo $slika; ?>"
</body>
</html>

Za telepate: Ma znate sta ja mislim.
 
0

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2104
*.voban.co.yu.



+69 Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?19.06.2006. u 08:52 - pre 157 meseci
To se obicno odradi preko pop-up prozora, kako se kreira pogledaj na

http://www.webmajstori.net/alati/index.php?a=0

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
0

tagumon
belgrade

Član broj: 71505
Poruke: 17
*.dial.InfoSky.Net.



Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?19.06.2006. u 12:16 - pre 157 meseci
Hvala majstori resio sam problem!uz pomoc vas
 
0

nibleri
mostar

Član broj: 47962
Poruke: 598
*.PPPoE-1192.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?19.06.2006. u 17:34 - pre 157 meseci
haj ako neko ima strpljenja da i meni pomogne oko postavljanja galerije

nisam nikako uspjela skontati kako da neku skriptu sa neta povežem sa svojim slikama

nešto malo sam naučila (stranica mi je u potpisu) pa bih volila napravit sopstvenu galeriju

koji je postupak ako ko može jednom laiku objasniti
 
0

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?22.06.2006. u 23:21 - pre 157 meseci
mislim da je covek bio dovoljno jasan .. . al evo...

samo slike nazovi od 1.jpg .... n.jpg i u thumb i u big direktorijumu.
mislim znam da sam malo idiotski to isplanirao... ali ostalo mi se cini ok... samo zamenis zaglavlje sam ti kreira stranice i itd ... igraj se malo s css-om moze dosta dobra stvar da ispadne



kokni ovo u head

Code:

<SCRIPT Language="JavaScript">
<!--
function DynaWin(url, w, h, l, t) {
poph = + h + 40
popw = + w + 30
disp = window.open("","pop","height=" + poph + ",width=" + popw + ",left=" + l + ",top=" + t + "");
content = '<HTML>';
content += '<TITLE>ZABAVA</TITLE>';
content += '<HEAD>';
content += '<STYLE TYPE="TEXT/CSS">A:LINK {FONT-FAMILY: verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none} ;A:HOVER {FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: blink};A:VISITED {FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none}</STYLE>';
content += '</HEAD>';
content += '<BODY bgcolor="#709850" >';
content += '<P ALIGN="CENTER"><img src="' + url + '" height="' + h + '" width="' + w + '"></BR>';
content += '<A HREF="javascript:self.close()" class="a:link">Zatvori</A></P>';
content += '</BODY></HTML>';
disp.document.write(content);
disp.document.close();
}
// -->
</SCRIPT>


e sad nadam se da ti host podrzava php....

kokni ovo gde oces galeriju
Code:

<? // PROMENLJIVE

$poziv_strane= 'galerija.php?'; // pazi postoji promenljiva koja se getuje

$direktorijum_thumb = "galerija_t/";
$direktorijum_big = "galerija_b/";

$h_razmak=5; //razmak thumbova
$v_razmak=5;

$opis=' klikni za vecu sliku ';  // alt text

$dugme_p= 'prethodn'; // source dugmica za listanje galerije pazi da pises sa tagom img
$dugme_s= 'sledece';


$red=3;  // broj slika u redu


if ($handle = opendir($direktorijum_thumb)) 
    {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) 
    {
        $brojac = $brojac + 1; 
      
};
};

$ukupno_fajlova=$brojac - 3; // ukupan broj slika galerije


$slika_postrani=6; // broj slika po stranici


// kraj modifikacije
?>





<? // TESTOVI

$str=$_GET['str'];
if(!isset($str)){$str=1;};

if (bcmod($ukupno_fajlova , $slika_postrani) > 0 )
{$ostatak=1;} else {$ostatak=0;};

$max_stranica=bcdiv($ukupno_fajlova,$slika_postrani)+ $ostatak ; 

$brojac = (($str * $slika_postrani)-$slika_postrani)+1;
$slika_z = $str * $slika_postrani ;

$slika=$direktorijum_thumb.$brojac.'.jpg' ;

?>
<? // PETLJA GALERIJE






do {
echo <<<POLJE

POLJE;

$slicka = $direktorijum_big. $brojac.'.jpg'; 
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($slicka); 
?>
<? echo "<img src='". $slika. "'"?>
hspace="<? echo $h_razmak; ?>" vspace="<? echo $v_razmak; ?>"
 alt="<? echo $opis ; ?>" style="cursor:hand" 

onClick="DynaWin('<?php echo $direktorijum_big;?><?php echo $brojac.'.jpg';?>', 
'<?php echo $width;?>', '<?php echo $height;?>', '250', '150')"> 


<?
if (bcmod($brojac, $red) == 0)
            {
                echo "<br>";
}
    $brojac=$brojac+1;
    $slika=$direktorijum_thumb.$brojac.'.jpg';
        
}while (file_exists($slika)& $brojac <> ($slika_z + 1));

?>





<br>
<?  // NAVIGACIJA

if ( $str > 1) { echo '<a href="'.$poziv_strane.'str='.($str - 1).'">'.$dugme_p.'</a>';} 

if ( $str < $max_stranica) { echo '<a href="'.$poziv_strane.'str='.($str + 1).'">'.$dugme_s.'</a>';}

?>


i fajl cuvas kao nesto.php

e moderatori izvin'te za dugacak code...
 
0

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4533



+705 Profil

icon Re: Da li neko zna kako da napravim?26.06.2006. u 08:34 - pre 157 meseci
Nibleri, za ovakva pitanja otvaraš posebnu temu. Sad ne brišem samo zbog CtrlAltDelovog odgovora...
 
0

[es] :: Web dizajn i CSS :: Da li neko zna kako da napravim?
(Zaključana tema (lock), by jablan)

[ Pregleda: 3716 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.