@DarMar
Nisam imao mira pa sam probao.
Osposobio sam direktnu mrežu između dva identična PC sa WinXP Pro
Konfiguracija je slijedeća
PC-1
Kreirao sam administratora i korisnika ( prvi account ADMIN +passw, drugi account KORISNIK1 i on nema password )
PC-2
Kreirao sam administratora i korisnika ( prvi account ADMIN +passw, drugi account KORISNIK2 i on nema password )
Na PC-1 kreirao sam folder "ZAJEDNO" i napravio SHARE. ( ovo bi bio tvoj comp )
Restartao oba PC i logirao sa na PC-2 na account ADMIN+passw. Ulaskom u OS pogledao sam mrežna mjesta i uspješno ušao u folder "Zajedno" bez da me je pitao za passw. ( znači kao admin ovog računala mogu ući )
Restartao sam opet oba računala i ovaj put se ulogirao na PC-2 na account KORISNIK2. Ulaskom u OS pogledao sam mrežna mjesta i vidio folder "Zajedno", međutim klikom na njega da uđem, ovdje mi se otvorio prozor sa upitom za username i passw ??? Dalje nisam išao jer sada nemam vremena. A ne znam koji password trebam upisati ( tj. gdje se on kreira ). To bih još trebao istražiti, ( znači kao običan korisnik istog računala ne mogu ući )
Da remiziram sada ovo:
Po meni znači postoji mogućnost da korisnik PC-2 može vidjeti folder ( a vjerujem tako i particiju ) ali zavisi na koji account si logiran.
Na accountu "Admin" na PC-2 ne treba password a na accountu "Korisnik2" PC-2 treba password. Kako još to riješiti trebam kopati ( a možda do tada netko da ideju )
Da sam imao mrežu sa više računala vjerujem da bi stvar bila ista. Znači za one korisnike koji ne trebaju vidjeti tvoju sheranu particiju postaviš da se ulogiraju kao korisnik na računalu bez ovlasti administratora. A svako računalo koe ima tu ovlast bez problema može vidjeti sheranu particiju.
NO OVO je samo moje mišljenje ( nije praktično isprobano ) možda i griješim.
bye4now
Slikoviti online primjeri za Office 2003: Excel, Word, PowerPoint, Front Page, Publisher.....