Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Java RMI i baze podataka

[es] :: Java :: Java RMI i baze podataka

[ Pregleda: 4011 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dynamic.rogerstelecom.net.



Profil

icon Java RMI i baze podataka10.05.2006. u 00:04 - pre 159 meseci
Hocu da napravim jedan client-server program sa bazom podataka i program bi trebao biti distibuted s tim sto bi htjeo da mi server radi vise nego samo trazenje podataka u bazi nego i stavljanje tih podataka u stukture u memoriji koje bi slao clientu sa RMI. Iskreno sam pocetnik u distributed programiranju, kako podjeliti aplikaciju na client i server i dali postoje standardne arhitekture? Trazim i knjige iz ove oblasti pa ako moze predlozite mi nesta. Hvala.
 
Odgovor na temu

dzigi

Član broj: 10958
Poruke: 23
*.e.pppool.de.



+1 Profil

icon Re: Java RMI i baze podataka12.05.2006. u 22:20 - pre 159 meseci
Sunov rmi Tutorial

http://java.sun.com/j2se/1.5/docs/guide/rmi/

http://java.sun.com/j2se/1.5/d...ide/rmi/hello/hello-world.html

A i pogledaj JDBC to je za bazu podataka sa Javom

Za detalje opisi tacnije sta hoces

Citat:
tim sto bi htjeo da mi server radi vise nego samo trazenje podataka u bazi nego i stavljanje tih podataka u stukture u memoriji koje bi slao clientu sa RMI


sta mislis sa ovim?

pozdrav
 
Odgovor na temu

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dynamic.rogerstelecom.net.



Profil

icon Re: Java RMI i baze podataka13.05.2006. u 02:14 - pre 159 meseci
Procitao sam nekoliko tutoriala i malo bolje shvatio kako RMI radi. Uradio sam i jedan HelloWorld program i vidio kako napraviti najjednostavniji primjer. Recimo da napravim stablo koje sadrzi strukturu neke orgranizacije tj. sve radnike organiziram u stablo na serveru i posaljem to isto stablo clientu. Svaki objekt u stablu bi implementirao remote interface. Onda bi koristio objekte u stablu da saljem komande serveru. Cini mi se da bi ovo trebalo raditi. Dalje, kako sinkronizovati upite za bazu podataka. Dali svaki upit treba raditi na svojoj niti (thread)? Kako to sve da izvedem i kako da te niti sinkronizujem?
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Java RMI i baze podataka13.05.2006. u 20:27 - pre 159 meseci
Ako hoces da koristis transakcije onda bi trebao da serijski izvrsavas upite ka bazi, posto se commit() i rollback() metode odnose na konekciju ka bazi a ne na same Statement (i izvedene) objekte. Uzimanje podataka iz baze moze da vrsis iz vise niti posto se tada sama DBMS brine o konzistentnosti podataka.
Za pocetak bi ti bilo najlakse da preskocis cuvanje sadrzaja baze u memoriji i da ti server sluzi samo za prosledjivanje podataka iz baze ka klijentu i obratno, posle mozes da uvedes napredne funkcije tipa kesiranja podataka na serveru, itd.
Owl
 
Odgovor na temu

dzigi

Član broj: 10958
Poruke: 23
*.e.pppool.de.



+1 Profil

icon Re: Java RMI i baze podataka14.05.2006. u 21:14 - pre 159 meseci
synhronized ispred kriticne metode (methoda koju nesmeju dva klienta u isto vreme koristiti upis u bazu naprimer) ako to mislis?
A ako radis sa bazama preporucio bih ti da proveris EJB i JBOSS to je bolje resenje nego cist rmi.
Posto tu imas podursku transakcija i persistencije od containera ima i dobra knjiga free:
Mastering EJB3 na tom sajtu ima jos vise Knjiga o tome

http://www.theserverside.com/tt/books/wiley/masteringEJB/

i za JBOSS
www.jboss.org


pozdrav


[Ovu poruku je menjao dzigi dana 14.05.2006. u 22:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Java RMI i baze podataka

[ Pregleda: 4011 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.