Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Silent download

[es] :: PHP :: Silent download

[ Pregleda: 3864 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cocobill

Član broj: 6552
Poruke: 3
*.ht.hr



Profil

icon Silent download12.12.2002. u 11:27 - pre 200 meseci
Kako bi trebala izgledati scripta s kojom bi se, nakon startanja neke php stranice, automatski izvrsio download neke datoteke sa nekog servera u neki lokalni dir.

Hvala
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.216.EUnet.yu



+254 Profil

icon Re: Silent download12.12.2002. u 15:59 - pre 200 meseci
A ti bi hteo da neko dodje na stranicu i da mu ti uploadujes virus automatski u neki njegov direktorijum? E, pa, NE MOZE!
Svaki browser ce prvo da pita GDE da snimi fajl, tako da automatika ne postoji, nista se ne dovlaci dok korisnik ne odabere gde i DA LI to hoce da snimi.

Ako nije to u pitanju - pojasni pitanje.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Silent download12.12.2002. u 17:23 - pre 200 meseci
Ukoliko je browser neažurirani IE nije nemoguće, ali ja mislim da se pitanje odnosilo na prevlačenje nekog fajla sa drugog servera, na server na kome se izvršava php, ili neki treći server. Definiši da li misliš da koristiš HTTP ili FTP protokol? Takođe, najjednostanije rešenje jeste da upotrebiš system() i pozoveš wget da dovuče ciljni fajl, naravno ukoliko se php vrti na linux-u ili unix-u.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.163.EUnet.yu



+254 Profil

icon Re: Silent download12.12.2002. u 17:26 - pre 200 meseci
Mmmmda, vidis, zaboravio sam na one iframe propuste....
A sto se tice wget-a - ima ga i za windoze, tako da to nije problem (recimo ja ga koristim vec duze vremena), jedini problem je sto ne moze da ode u background :(

Mada i dalje mislim da je pitanje bilo upuceno iz mog prvog razloga (dok me ne razuveri covek)
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.68.EUnet.yu

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Silent download13.12.2002. u 18:34 - pre 200 meseci
Citat:
cocobill:
Kako bi trebala izgledati scripta s kojom bi se, nakon startanja neke php stranice, automatski izvrsio download neke datoteke sa nekog servera u neki lokalni dir.

Ako mislis na trigger download sa tekstom "Ako download ne pocne automatski kliknite ovde", to nije problem, a ako je nesto drugo u pitanju tu ti vec ne mogu pomoci.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.dsl.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Silent download13.12.2002. u 21:49 - pre 200 meseci
Citat:
Go! X:
najjednostanije rešenje jeste da upotrebiš system() i pozoveš wget da dovuče ciljni fajl, naravno ukoliko se php vrti na linux-u ili unix-u.


Hum... Zar nije lakše sa fopen() ?

Moguće je da i taj *nix nema intaliran wget :Đ
 
Odgovor na temu

cocobill1
marinko zec

Član broj: 6813
Poruke: 2
*.ht.hr



Profil

icon Re: Silent download16.12.2002. u 08:03 - pre 199 meseci
Radi se o downloadu nekog .rss fajla radi lokalnog prikaza novosi ili sl. Sa fopen mi ne uspijeva skinuti fajlu sa www.php.net/news.rss, mozda mi nije nesto podeseno u php.ini ??
Za sada skidam istu sa TeleportPro shedulerom ali mi se ne cini elegantno rjesenje.
 
Odgovor na temu

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Silent download16.12.2002. u 09:33 - pre 199 meseci
Pa sa fopen() i ne možeš da otvoriš neki remote fajl. Ta funkcija služi samo za otvaranje fajlova sa lokalnog hard diska. Ono šta tebi treba jeste funkcija file(). Neka me iskusniji PHP programeri isprave ako grešim.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Silent download16.12.2002. u 13:23 - pre 199 meseci
Možeš sa fopen() da otvoriš i remote fajl i to preko http, ftp, ... protkola. Primer:

Code:

$strIme="http://www.php.net/news.rss";
$pntFile = fopen ($strIme,"w");
$strSadrzaj= fread ($pntFile, filesize ($strIme));
fclose ($pntFile);


Ovim ćeš u varijabli $strSadrzaj dobiti sadrzaj onog RSS fajla. Sada jos trebasto da isparsiras pomocu regExp-a ili obicnih string funkcija i prikazes.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1111

Sajt: www.google.com


+62 Profil

icon Re: Silent download17.12.2002. u 14:28 - pre 199 meseci
Ako izvrsis: var_dump(@filesize("http://www.php.net/news.rss"));

dobijes naravno bool(false)

Dakle, bice da mora malo drugaciji kod.
CHUPCKO
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Silent download17.12.2002. u 14:35 - pre 199 meseci
pogledaj ponovo, juče je izgleda bilo problema. Fajl ima oko 10Kb.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1111

Sajt: www.google.com


+62 Profil

icon Re: Silent download18.12.2002. u 08:19 - pre 199 meseci
Ja puno volim da citam dokumentaciju...

--->8---
filesize

(PHP 3, PHP 4 )
filesize -- Gets file size
Description
int filesize ( string filename)

Returns the size of the file in bytes, or FALSE in case of an error.

The results of this function are cached. See clearstatcache() for more details.

This function will not work on remote files; the file to be examined must be accessible via the server's filesystem.
--->8---

Mislim da je poslednja recenica bitna.

CHUPCKO
 
Odgovor na temu

cocobill1
marinko zec

Član broj: 6813
Poruke: 2
*.ht.hr



Profil

icon Re: Silent download18.12.2002. u 09:40 - pre 199 meseci
Nakon svih pokusaja ipak ostajem na skidanju fajla TeleportPro programom.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Silent download18.12.2002. u 15:41 - pre 199 meseci
Reci mi kako ti koristiš taj rss? Prebaciš ga na FTP ili kako? Moraš mi prvo reći šta želiš da uradiš i o kakvom se teleportovanju radi pa ću ti onda možda i praktično pomoći.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.40.EUnet.yu

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Silent download19.12.2002. u 00:23 - pre 199 meseci
Code:
<?php
$fajl = "http://www.php.net/news.rss";
$sacuvaj_gde_i_kako = "c:/news.rss";
 
$fp1 = fopen($fajl, "r");
if ($fp1) {
  while (!feof ($fp1)) {
    $buffer .= fgets($fp1, 4096);
  }
  $fp2 = fopen($sacuvaj_gde_i_kako, "w");
  fputs($fp2,$buffer);
  fclose($fp2);
} else {
  echo "Ne mogu da pridjem adresi \"$fajl\" ili fajl ne postoji.";
}
fclose($fp1);
?>


Ovaj kod uredno skida 'news.rss' i snima ga na c:/.

Spominjao si nekakav prikaz istog u lokalu, da nisi iza proxy-ja ili firewall-a?
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Silent download

[ Pregleda: 3864 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.