Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina

[ Pregleda: 438 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

eclipse_scg
Ivica Nikolic
Zajecar

Član broj: 68172

icon Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina15.04.2006. u 11:02

ne znam da li je pravi forum za ovo pitanje, ali mozda ce neko i da odgovori.

Naime, snimljen fajl iz ProgDVB-a duzine, recimo 4 min, kada se pusti radi sve normalno samo sto prikazuje da je on duzine 4 puta manje (1 min). Takav je samo prikaz, a fajl najnormalije se reprodukuje ceo.

Instaliran je najnoviji K-lite Mega Codec Pack.
Player je Media Player Classic - koji dolazi uz njega - mada i u Windows Media Player-u 10 se isto ponasa.

Pozdrav svima.
15.04.2006. u 11:02 

Boboje
aka SLOBOJE

Član broj: 13121

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina15.04.2006. u 12:46
propusti ga kroz PVAStrumento i bice sve u redu, samo sto ces dobiti posebno sliku i zvuk pa ako neces dalje da obradjujes mozes ponovo da spojis sa nekim od mnogobrojnih programa. ja recimo spajam sa TMPGEnc plus. pre spajanja, dok su slika i zvuk razdvojeni, mozes da iseces visak materijala

[Ovu poruku je menjao Boboje dana 15.04.2006. u 13:49 GMT+1]
sve za offline download i PC DVB kartice: http://www.eoncentar.info/forum
najave za 7e
passovi
omoti
titlovi
popravke
podeseni skynet i manna
15.04.2006. u 12:46 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina15.04.2006. u 18:21
Citat:
eclipse_scg: ne znam da li je pravi forum za ovo pitanje, ali mozda ce neko i da odgovori.

Naime, snimljen fajl iz ProgDVB-a duzine, recimo 4 min, kada se pusti radi sve normalno samo sto prikazuje da je on duzine 4 puta manje (1 min). Takav je samo prikaz, a fajl najnormalije se reprodukuje ceo.

Instaliran je najnoviji K-lite Mega Codec Pack.
Player je Media Player Classic - koji dolazi uz njega - mada i u Windows Media Player-u 10 se isto ponasa.

Pozdrav svima.

To je potpuno normano stanje (pri cemu si cak idealno i prosao) kad stavis bas taj paket! Realnije je da se win totalno raspadne!!!
15.04.2006. u 18:21 

mare05
AR

Član broj: 73203

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina15.04.2006. u 19:32
U Media Player Classic-u takve "sirove" fajlove mozes da gledas bez problema,cak i TS.U nekim od tih paketa sa kodecima ima Media Player Classic.
15.04.2006. u 19:32 

eclipse_scg
Ivica Nikolic
Zajecar

Član broj: 68172

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina15.04.2006. u 20:10
Citat:
dejandj: To je potpuno normano stanje (pri cemu si cak idealno i prosao) kad stavis bas taj paket! Realnije je da se win totalno raspadne!!!

Nisam bas razumeo - ali mi se cini da ti ne volis ovaj codec pack. Onda daj postavi tvoje misljenje, sta bi bilo najprikladnije.

Pozdrav
15.04.2006. u 20:10 

Cileinteractiv
Zoran Petrovic
Video montazer, PC serviser-freelancer

Član broj: 43360

Sajt: www.winpcservis.byethost1..

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina16.04.2006. u 20:57
Upotreba kodek pakova se ne preporučuje jer je velika verovatnoća da se nešto poremeti oko kodeka i kompresija. Ono što treba uraditi je samo ffdshow i neki mpeg 2 dekoder a on se dobija instalacijom DVD plejera. Na primer uz Win DVD dolazi sjajan Inter video meg2 dekoder. Tek ako želimo vršiti kompresiju treba instalirati željeni kodek npr. Xvid ili DivX... Stvarno nema potrebe nabacati na sistem gomilu kodeka samo da bi gledali klipove, za to je sasvim dovoljan i ffdshow. Za više informacija preporučujem da posetite podforum video kompresija. Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Cileinteractiv dana 16.04.2006. u 21:59 GMT+1]
16.04.2006. u 20:57 

Boboje
aka SLOBOJE

Član broj: 13121

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 01:20
nije cak potreban ni ffdshow. ja vec godinu dana imam samo divx 5.2 Pro kodek i gledam sve moguce sadrzaje. naravno, pri tom ne racunam quick time, real media, 3gp i jos neke egzoticne formate. za mpeg2 sadrzaj PowerDVD 6 odradjuje sve sa svojim kodecima
sve za offline download i PC DVB kartice: http://www.eoncentar.info/forum
najave za 7e
passovi
omoti
titlovi
popravke
podeseni skynet i manna
17.04.2006. u 01:20 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066

Jabber: nabukodonosor@elite.....
Sajt: www.balcansat.com

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 12:18
Citat:
Nisam bas razumeo - ali mi se cini da ti ne volis ovaj codec pack.

I u pravu je covek sto ga ne voli.

Citat:
Ono što treba uraditi je samo ffdshow

Ako se bavis autorizacijom DVD-a ffdshow izbegavaj i sirokom luku. Sve sto ti treba su najnoviji xvid i divx codec, divx 3.11 codec, angle potion video codec i nista vise.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?
17.04.2006. u 12:18 

mtraj
Gerald Bostock
Not in Portland

Član broj: 17348

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 18:04
Ne postoji ništa što može tako dobro da "razvali" Windows kao što su ti prenatrpani giga-mega pack Kodeci,
a u toj priči K-lite Mega Codec Pack je negde u sredini, ACE ili BoliGego su tek prava "čudovišta"...

U nekoj "lite" varijanti sve što je potrebno je poslednja verzija FFDShow-a, a oni malo zahtevniji neka razmisle o
jednom od ova dva veoma dobra Codec Pack-a - "Codec Pack All in 1", ili "XP Codec Pack"

Koristio sam i jedan i drugi (nikad istovremeno!) i nisu pravili nikakve "sistemske" probleme,
a reprodukovali su sve najčešće Audio/Video formate, kao i neke ne toliko česte ali meni lično potrebne:
Audio - Real, Flac, MPC, Ogg, i video - Indeo, Subt.DVobSub (titlovi iz WMP), ponešto i za QuickTime...
Uz, naravno, poslednje verzije DivX i XviD.

Kodeci u ova dva C.Pack-a su jako pažljivo birani, što po pravilu nije slučaj u ovakvim Combo varijantama.
Možda oni neće odgovarati svakom od vas, ali ako uopšte i razmatrate takve "Sve-u-jednom" mogućnosti,
ova dva su jedina vredna truda.

Možete ih naći na:
http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm
http://www.free-codecs.com/download/XP_Codec_Pack.htm
17.04.2006. u 18:04 

Cileinteractiv
Zoran Petrovic

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 21:35
Citat:
Nabukodonosor: Ako se bavis autorizacijom DVD-a ffdshow izbegavaj i sirokom luku.
Nemam nameru da odvlačim temu u off topic ili počinjem polemiku ali me veoma zanima objašnjenje citirane rečenice. Zašto?
17.04.2006. u 21:35 

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066

Jabber: nabukodonosor@elite.....
Sajt: www.balcansat.com

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 22:11
Pa evo ja tebi da postavim pitanje....zasto k-lite i slicni kodeci za***u ceo sistem?!? Isto ti je i sa ffdshow-om, stim sto on nije samo mpeg4 codec vec i mpeg2 i ako radis DVD autorizaciju, i imas lepo sredjene mpeg2 decodere, ffdshow u 99% slucajeva sve za***e. Uz to on setuje merite svih instaliranih decodera, pa i sa tim mozes da se pozdravis.
A sto se decodera tice, imate moj dvb decoder pack na sajtu u mom profilu. Sredjen je, i pored audio i video decodera ima i graf fajlove za 3 popularne DVB aplikacije. Ne secam se vise tacne adrese a mrzi me da trazim.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?
17.04.2006. u 22:11 

Cileinteractiv
Zoran Petrovic

icon Re: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina17.04.2006. u 22:39
U redu. Možda i može biti problema na nekim sistemima, nisam primetio nikakve probleme oko mpeg2 dekodera, DVD autoringa posle instalacije ffd show-a i DVB aplikacije mi rade ok.
17.04.2006. u 22:39 

[es] :: BalkanSat :: PC DVB kartice :: Snimljen MPEG iz ProgDVB - i njegova duzina

[ Pregleda: 438 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.