Kolega ista stvar i kod mene, evo da malo pojasnim.
Kad postavljas nesto u slot kompa ima onaj limic koji skines sa kucista(da bi napravio mjesto nekoj komponenti),
u mom slucaju on ima i utor za saraf pa ga mogu i vratiti nazad i prisarafiti opet na kuciste.
Kupio sam jedan obican ventilator za kuciste oko 10cm cca 5 eura sa izlazom za klasicno napajanje
(dakle ne ono na maticnoj premda je to ista stvar s tim da tada mozete vidjeti i u softwareu(ili bios-u) brzinu rada ili ne-rada),
i jednostavno ga zavezao zicom na dva mjesta uz taj limic vertikalno(kao sto je rekao @virtualx) kao da stavljam neku karticu u komp te
prisarafio na slot dva mjesta ispod kartice, tako da hladi i ostalo uz put.
Ulaganja najmanja, najednostavnije da jednostavnije ne moze biti.
Nakon sto mi je jedan ventilator `odvrtio svoje` i posto sam postavio novi,
malo sam napredovao pa sam sad odlucio da cu uzeti jedan skuplji koji je prvenstveno tisi-kvalitetniji i koji ima na sebi kao sastavni
dio mali potencijometar za manualno reguliranje, jer u stvari bi mala brzina vrtnje bila sasvim dovoljna a i produzio bi se vijek trajanja.
Ovo je sve dobro ali bih htio napomenuti da je za mir u racunalu potrebno kao primarnu stvar najprije rjesiti hladjenje graficke(kao sto je rekao @dejandj),
jer novije verzije ss2 u stvari i netrebaju hladjenje ali ovo iskustvo ovisi i o mnostvu drugih faktora...
Athlon 64 X2 6000 3.0Ghz & thermaltake bigtyp vx & dfi lanparty ut nf590 sli-m2r/g & seagate 500 gb,sata II,ncq,16MB & seasonic 600w mod
4x 1024mb pc-6400,crucial,ballistix,800 mhz & ati radeon hd2600xt,256mb,ddr4 & creative sb x-fi gamer 7.1 & technisat skystar hd dvb-s2
aplus cs-twin engine bb & front panel scythe kama & etc