JaHvram: Tako nešto možeš i u potpis da staviš. Ova moja ideja je više fancy :) a nije toliko komplikovano da se implementira...
da, ali ja ne zelim da se cimam i da editujem svoj potpis svaki put kada napisem neki novi post na blogu.
kada bi se automatski menjao naslov, e to bi bilo fensi. :)
Da ali to je već (ne definitivno) odbijeno, zato što treba po svakoj stranici da zove još nekoliko drugih sajtova. Imaš onu foru da tvoj blog izmeni tvoj potpis, to je napravio neko sa [es]-a i to baš za [es]. Ja sam pravio tako nešto za phpBB ali sam primetio da ponekad ne radi. Zato mislim da bi tu AJAX odradio stvar kako treba.
JaHvram: Da ali to je već (ne definitivno) odbijeno, zato što treba po svakoj stranici da zove još nekoliko drugih sajtova. Imaš onu foru da tvoj blog izmeni tvoj potpis, to je napravio neko sa [es]-a i to baš za [es]. Ja sam pravio tako nešto za phpBB ali sam primetio da ponekad ne radi. Zato mislim da bi tu AJAX odradio stvar kako treba.
aha, nisam znao da to uzima mnogo resursa kada treba da poziva druge sajtove...
tu foricu sam probao ali nije radila... moguce da postoji nesto slicno?
zato mi onda nema druge nego da podrzim tvoj predlog, AJAX - prakticno mi je svejedno na koji nacin ce to biti izvedeno, samo da se to omoguci :)
Dobra ideja. Admini/(super)moderatori i ostali "zaposleni" mogu imati koristi od IP adrese ali ne vidim zašto se ostalim korisnicima prikazuje deo adrese (ne, ne bih želeo da se prikazuje cela adresa )?
ja predlažem da se sve te informacije koje korisnik nije definisao u profilu (broj poruka, ip, os, član br...) prebace u pop-up koji bi se pojavljivao onMouseOver korisničkog imena ili linka koji bi se zvao Info
tako bi vidljivi ostali ime i prezime, lokacija, blog, sajt, jabber, icq i eventualno taj dodatni link info
Zato što ne primate plate, zato sam i stavio pod navodnike.
Znači eto, i jedan čovek iz ES tima je rekao da IP adresa nije potrebna, tako da, Gojko, očekujemo blog feed umesto IP adrese :P
Ma stavljanje feed-a u potpis je lejm (hehe) a i ne znam kako bi ga osvežavao (znam da ima neka skripta za to, autor je neki [es]ovac, ali to meni nikad nije proradilo). Ovako je bolje da se stavi neki RSS parser kome samo damo URL do rss feed-a i on parsira naslove (sa linkovima).
Ja sam pre za jednu drugu stvar.. mada mislim da je u oba slucaja prilicno opterecenje da ES server ucitava podatke sa drugog servera (odnosno vise njih) prilikom generisanja svake strane sa porukama.
Ali, ako to nije problem, onda bi mogao postojati UBB tag [feed] koji bi se parsirao samo u potpisu i koji bi omogucio da postoji blog feed u istom.
Druga mogucnost bi bila da se ajax-om ucitavaju feed-ovi nakon sto se stranica posalje korisniku.
I sta ako se ideja usvoji i u necijem "blog feed-u" se nadju neke stvari koje krse pravilnik ES-a (linkovi ka xxx, mp3... i tome slicno)?
Meni se ne svidja ova inicijativa. Ali ako budete vec pravili blog feed stavite negde u podesavanjima da moze da se iskljci. :)
Mislim da bi podaci o korisniku mogli da se "sakriju" pa ako nekoga bas intresuju neka klikne na dugme "info"... Podaci bi se ucitavali preko ajaxa u istom prozoru gde se i sada nalaze.
Kada se klikne na dugme "info" pocinje ucitavanje...
I ja sam bio za ideju sa Ajax-om, ali mi Gojko reče da je to opterećenje za server. A da se blogovi osvežavaju (dovlače novi naslovi) tek s vremena na vreme a ne svaki put kad se otvori stranica?
A što se tiče ilegalnih stvari, i sa onim ES BlogIt (što meni nije proradio nikad ) može doći do istih problema...
evo WawaHOO! je dao rešenje koje je po ideju slično mom, samo bez nepotrebnih upita serveru.
a i što JaHvram kaže, dovoljno je jednom dnevno proveriti feed i osvežiti prema potrebi. to može da se uradi npr. ujutru za vreme backupa dok nema mnogo upita.
aka Vitez Koja
日本光学工業株式会社
17.08.2006. u 16:05
Milan Gligorijevic student ETF-a Pančevo
Administrator Član broj: 73740 Poruke: 4923 *.panet.co.yu.