Ucio sam C na Etfu. Sad bih hteo da primenim to znanje na necem boljem sem da znam da napisem program koji ce neku listu da dovede u neki red... Interesuje me da savladam programiranje mikrokontrolera. E sad, skoro sam nabavio knjigu u kojoj je to objasnjeno ali se radi u picbasic u. Mene interesuje u picc... Ali me ujedno interesuje da li je bolje u C ili Basic ili nesto trece?? Pa bih naravno ucio taj naj prog. jezik...
I ako bi neko mogao da me uputi odakle da pocnem ???? Znaci, neka se pretpostavi da ne znam nista (100% nista), i sad hocu da isprogramiram neki mikro kontroler da radi nesto...
Sta 1. da radim
sta 2. itd...
Da ne zaboravim, trebaju kompajleri za to... Programatori... gde se moze naci, sta, kako...
I da, jos jedna sitnica, kada sam u srednjoj ucio asembler, mi smo imali neko programiranje semafora, zmijice itd. I onda kada napisem program, ja ga testiram da bih video sta radi... Da li prilikom programiranja mikrokontrolera u c, basicu, ili necem trecem mogu ja da vidim sta taj kontroler radi pre nego sto taj program prebacim na mikrokontroler, pa shvatim da neradi nista.... Pa posle da bacam pare na nov kontroler...
Hvala
HVALA
0101011101101100011000010110010001100001010111110011100000110101