Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ocitavanje pozicije misa?!

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ocitavanje pozicije misa?!

[ Pregleda: 3778 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Djole.p

Član broj: 4919
Poruke: 11
*.237.EUnet.yu



Profil

icon Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 13:56 - pre 200 meseci
Da li je moguce da se na neki nacin automatski ocita pozicija misa u browseru u pixelima?
Nisam siguran da li je moguce resenje u PHP-u, ali me interesuje
ako je neko imao slican problem kako ga je resio?

Unapred hvala
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 16:09 - pre 200 meseci
PHP je server side client!
možda možeš preko javeskripte al i to je pitanje....
 
Odgovor na temu

FlatLine
Beograd

Član broj: 873
Poruke: 72
*.isionline-dialin.de



Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 16:52 - pre 200 meseci
Možeš da koristiš formu i onda dobijaš lokaciju gde je kliknuto na slici:
Code:
<form name="form1" method="get" action="bla.php">
  <input name="Slika" type="image" src="blabla.gif">
</form>

guru in training
 
Odgovor na temu

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 17:07 - pre 200 meseci
Tom metodom ćeš samo dobiti relativne koordinate, ne apsolutne, a apsolutne su ono što je njemu potrebno.
 
Odgovor na temu

Djole.p

Član broj: 4919
Poruke: 11
*.249.EUnet.yu



Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 17:36 - pre 200 meseci
Pa moglo bi i ovo da se iskoristi. U sustini korisnik bi trebalo da
klikom postavlja novi layer na sliku.
E sad nemam bas neko narocito iskustvo kad je php u pitanju,
ali da li postoji funkcija koja bi mogla vratiti koordinate
na slici.......
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13630



+129 Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!01.12.2002. u 23:31 - pre 200 meseci
Ne u php-u, pogledaj malo dhtml/javascript!
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.dip.urc.bl.ac.yu

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!02.12.2002. u 13:34 - pre 200 meseci
Gojko je u pravu. Ako imalo logicno razmisljas mozes provaliti da PHP nema nikakve, ama bas nikakve, veze sa tako necim.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Djole.p

Član broj: 4919
Poruke: 11
*.244.EUnet.yu



Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!02.12.2002. u 16:07 - pre 200 meseci
Da Gojko je u pravu, moze samo javascript da uhvati neki dogadjaj,
ali u svakom slucaju bitno je da radi
Hvala na pomoci
Divni ste..
 
Odgovor na temu

Djole.p

Član broj: 4919
Poruke: 11
*.223.EUnet.yu



Profil

icon Re: Ocitavanje pozicije misa?!03.12.2002. u 12:49 - pre 200 meseci
A da umalo da zaboravim
Evo i resenja koje je ponudio kolega sa
foruma za Web-dizajn
http://www.codelifter.com/main...ipt/capturemouseposition1.html

Pozdrav svima
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ocitavanje pozicije misa?!

[ Pregleda: 3778 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.