Srodne teme
18.08.2001. error 2002:
09.01.2002. pomoc oko foruma
14.08.2002. MySql Probelem
21.10.2002. mysql na slacku
31.01.2003. MySQL i apache
21.01.2003. MySQL problem
28.07.2003. Perl & MySql
04.10.2003. php&mysql problem
06.11.2003. Kreiranje PDF fileova?
05.04.2004. prelazak MySQL 3.23.52 -> MySQL 4
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uploadovanje file-ova direktno u mySQL

[es] :: PHP :: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL

[ Pregleda: 2142 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

burtonium
Slovenia

Član broj: 3918
Poruke: 76
*.cable.triera.net



Profil

icon Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 10:09 - pre 200 meseci
Lep pozdrav!

Imam nekih problema. Trebam da napravim site koji moze da uploaduje slike i neke ostale fileove direktno u mySQL, posto mi provider ne dopusta, da stavljam file-ove u direktorijum.

Prek neko izvesno vreme sam citao neki article ja mislim da na zendu ili phpbuilderu o tome kako se stavlja file direktno u mySQL ali mora nesto sa headerima da se sredi. Posto sam ja jako nov u tim stvarima nemam pojma kako bi to moglo da se uradi, niti kojim funkcijama.

Predpostavljam, da ima ovde ljudi koji to umeju. Jos bi mi onda samo trebalo da sredim obrnuti proces, pa da te slike mogu onda da izvadim van i prikazem u html-u?

Dobro bi dosao sample kod ili ako neko mozda zna gde mogu da nadjem slican article pa da mi samo pruzi link.

Unapred hvala svima za pomoc.


LP dusan
I tako dalje sve do smaka sveta ...
 
Odgovor na temu

CobraBBS
Cobra BBS
Laatzen - Germany

Član broj: 6534
Poruke: 1
*.dip.t-dialin.net

Sajt: www.game-laatzen.de


Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 11:36 - pre 200 meseci
hallo ,

direktno u SQL ???
to nece ne ide ...
SQL mozes samo da ti pise gde i sta se nesto nalazi ,
ako hoces Files onda moras i da ih negde na "plocu " pises ...
Cu Cobra
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 12:04 - pre 200 meseci
SQL ima BLOB polje. A evo ti par linkova:

http://www.phpbuilder.com/columns/florian19991014.php3
http://www.devarticles.com/art/1/68
http://www.onlamp.com/pub/a/php/2000/09/15/php_mysql.html

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 12:45 - pre 200 meseci
Sve je to lepo i fino, ali može jedna preporuka? Fajlove smeštaj na disk a u bazu samo smeštaj putanje do tih fajlova. Nije li tako lakše?
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 13:07 - pre 200 meseci
Citat:
CobraBBS:
hallo ,

direktno u SQL ???
to nece ne ide ...
SQL mozes samo da ti pise gde i sta se nesto nalazi ,
ako hoces Files onda moras i da ih negde na "plocu " pises ...


Nije tacno.
u BLOB polja se mogu upisivati i fajlovi, u ovom slucaju slike.

Citat:
Ixqq:
Sve je to lepo i fino, ali može jedna preporuka? Fajlove smeštaj na disk a u bazu samo smeštaj putanje do tih fajlova. Nije li tako lakše?

Ne citas pazljivo sta je napisao. Citiram:
Citat:
burtonium:
Trebam da napravim site koji moze da uploaduje slike i neke ostale fileove direktno u mySQL, posto mi provider ne dopusta, da stavljam file-ove u direktorijum.


Burtonium: pogledaj ove linkove sto ti je dao Go!X, jer ces tamo naci potrebne informacije o smjestanju fajlova u BLOB polja.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL01.12.2002. u 13:13 - pre 200 meseci
jeste, ne samo da je lakše nego je i bolje,efikasnije ali.....

Citat:
burtonium:
... posto mi provider ne dopusta, da stavljam file-ove u direktorijum....


Samo se pitam da li možeš da upload-uješ fajl ako na toj mašini nobody ne može da piše po homedirektirijumu,prvo bar vidi da li možeš da napraviš fajl na /tmp odnosno if (is_file($_FILES["userfile"]["tmp_name"]))
 
Odgovor na temu

B o j a n
eCTRL
EU

Član broj: 1178
Poruke: 2925
*.net.yu

Jabber: bc@default.co.yu
Sajt: default.co.yu/~bc


+1 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL02.12.2002. u 01:06 - pre 200 meseci
Vrlo cesto provajderi koriste su-exec wrapper-e za apache httpd, koji na osnovu direktorijuma gde se skript izvrsava spawn-uju child pod id/gid od vlasnika tog direktorijuma.

Jos nesto, uvek je file brze iscitati sa diska nego iz baze.

"It's okay, I'm just admiring to the shape of your skull!" -- Dr. Gonzo
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL02.12.2002. u 13:25 - pre 200 meseci
Porazmisli i o tome da napraviš klijentsku aplikaciju u Delphiju ili nečem sličnom koja bi direktno pristupala serveru te smeštala podatke u njega. time bi izbegao sva ograničenja. Naravno, podrazumeva se da ti provajder dozvoljava remote pristup MySQL serveru.

Ako ni to ne dozvoljava, promeni provajdera. :)

 
Odgovor na temu

burtonium
Slovenia

Član broj: 3918
Poruke: 76
*.cable.triera.net



Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL04.12.2002. u 19:45 - pre 200 meseci
Pozdrav svima!

Ma malo sam ja jos slab sa PHP-om i mySQL, da bi mogao neke stvari da isprobam, sta funkcionise i sta ne. Znam samo da moram da smestam podatke po bazama, jer su mi rekli, da ce mi po direktorijumima da mi brisu.

A moram malo jos te stvari, da ukapiram, pa cu kasnije o tome, dali da menjam ili da se dogovorim s njima nesto pametno. Ja to sad tek eksperimentisem, zato i imam tu neki postova sa pocetnickom osnovom.

Moram negde poceti.

Ali u svakom slucaju dosta pametnog ima po forumima i hvala vam na ljubaznosti i pomoci.

LP

dusan
I tako dalje sve do smaka sveta ...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL04.12.2002. u 21:40 - pre 200 meseci
po direktorijumimam rucno da brisu???? imas li ti FTP pristup serveru? ako imas, onda mozes da napravis nesto sa FTP socket-om, ili da smestis fajl u /tmp, pa onda posaljes system("mv /tmp/$imefajla /putanja/gde/treba/sacuvati/");, naravno pazeci d aovo $imefajla ne moze da postane *;rm -fr /;..., tj da pazis da to bude samo ime fajla, nista drugo.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

burtonium
Slovenia

Član broj: 3918
Poruke: 76
*.cable.triera.net



Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL04.12.2002. u 23:38 - pre 200 meseci
Ma imam ja sve!

I FTP i mysql bazu i php podrsku, ali je taj provider, ustvari njihov administrator lud za bezbednoscu, pa on licno obrisuje sve sto njemu ne izgleda ok i sigurno.

Hteo da mi obrise forme, posto ih nisam napravio sigurnijima, nego sam direktno upisivao u bazu. Pa sam sad morao da dodam ono $_post('var') i addslashes i login i sve, da mi on to ne obrise sa sajta.

Necu da se svadjam sa likom, ipak je on boss a ja imam besplatan hosting, sta me boli uvo, dodao par redova dodatno i sad je valjda ok.

Rekao meni on, ako zelim nesto da uploadujem, neka to uploadujem u bazu direktno.

Pa me sada malo muci, posto nikad jos nisam napravio nikakava upload script. Vidio sam svuda na netu za taj upload u direktorijum i mnogo mi je jasnije kako to radi.

Ali ovo BLOB, ovo mi lici komplikovano, a s druge strane, mi se isto svidja, jer ionako ne planiram da uploadujem neke velike stvari. Neke sitne slikice u JPG i tako nesto.

A i lakse je za backup, samo skinem bazu na disk i imam kompletan site. kodove ionako imam na backupu ovde. Barem ja predvidjam, da je lakse za backup. mozda gresim.

Ipak sam ja novi u tim stvarima, odnosno tek sam poceo da ucim.


LP, dusan
I tako dalje sve do smaka sveta ...
 
Odgovor na temu

burtonium
Slovenia

Član broj: 3918
Poruke: 76
*.cable.triera.net



Profil

icon Re: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL04.12.2002. u 23:42 - pre 200 meseci
A jos me zeza Linux i njega sam tek poceo da malo ucim i mnogo me muci, pogotovo grupe, useri, permissions i tako dalje.


LP
dusan
I tako dalje sve do smaka sveta ...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Uploadovanje file-ova direktno u mySQL

[ Pregleda: 2142 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
18.08.2001. error 2002:
09.01.2002. pomoc oko foruma
14.08.2002. MySql Probelem
21.10.2002. mysql na slacku
31.01.2003. MySQL i apache
21.01.2003. MySQL problem
28.07.2003. Perl & MySql
04.10.2003. php&mysql problem
06.11.2003. Kreiranje PDF fileova?
05.04.2004. prelazak MySQL 3.23.52 -> MySQL 4
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.