Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ne mogu da dodam podatke u bazu

[es] :: MySQL :: Ne mogu da dodam podatke u bazu

[ Pregleda: 3758 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Ne mogu da dodam podatke u bazu01.04.2006. u 09:37 - pre 160 meseci
Pozdrav ljudi!
Imam sledeci problem, kreirao sam bazu u mysql -u, kreirao sam korisnika, mislim da sam podesio sve kako treba, medjutim kad otvorim admin stranicu i pokusam da unesem podatke koji treba da budu smjesteni u bazu dobijam poruku Dodavanje // GRESKA!
Da li vidite ikakvu gresku u ovom kodu:

$vijest = nl2br ($vijest);

$dodavanje = "INSERT INTO moje_vijesti (vijest_id, datum, naslov, vijest, kategorija) VALUES ('', now(), '$naslov', '$vijest', 'txt')";
@mysql_query($dodavanje) or die("Dodavanje // GRESKA!");

Hvala unaprijed!

Pozdrav
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

bokacbl
Negdje tu....

Član broj: 10877
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu01.04.2006. u 09:54 - pre 160 meseci
Gdje si napravio konekciju ka bazi?
Kako si to uradio, mozda je tu greska?



[Ovu poruku je menjao bokacbl dana 01.04.2006. u 10:55 GMT+1]
The only place success comes before work is in the dictionary.
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu01.04.2006. u 10:26 - pre 160 meseci
Nije tu greska, uspio sam konacno da se povezem.
Sad imam drugi problem, ne mogu da pozovem te vijesti iz baze id ih include -ujem u stranicu.


...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+2 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu01.04.2006. u 23:50 - pre 159 meseci
Nikola, vise informacija Nikola. Kako o problemu, tako i o eventualnom resenju tvog prvog problema. Nisi jedini, mnogi drugi citaju ES i mogu da se 'pronadju' u svemu tome...

Nemoj da ti je tesko da kucas, na kraju krajeva, mi tebi pomazemo ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu02.04.2006. u 00:49 - pre 159 meseci
Sta jos reci:
mysql_error
mysql_errno

Owl
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu03.04.2006. u 07:18 - pre 159 meseci
Ovako ovde je kod skripte dodavanje_ok.php :

<?php

require "mysql_konfiguracija.php";



MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!");

@MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???");

$vijest = nl2br ($vijest);

$dodavanje = "INSERT INTO mdp_vijesti (vijest_id, datum, naslov, vijest) VALUES ('', now(), '$naslov', '$vijest')";

@mysql_query($dodavanje) or die("Dodavanje // GRESKA!");

?>

Ova skripta radi i smjesta podatke unesene u formu u mysql bazu.
E sad imam skriptu koja poziva te iste vijesti iz tabele i treba da prikaze podatke.

Evo i te skripte:


<?php

require "admin/mysql_konfiguracija.php";
$font = "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#003F9C\">";
$broj_vijesti="5";

MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!");
@MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???");

if ($akcija=="citanje") {

$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from mdp_vijesti WHERE vijest_id='$id'";
$result=MySQL_query($sql);

while($rezultat=MySQL_fetch_array($result))

{
$datum=$rezultat["datum"];
$naslov=$rezultat["naslov"];
$vijest=$rezultat["vijest"];
$vijest_id=$rezultat["vijest_id"];

echo "<center>
<table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"234\">
<tr>
<td width=\"100%\">
<p align=\"justify\"><font face=\"Verdana\" color=\"#003F9C\" size=\"2\"><b>$naslov</b><br>
<img border=\"0\" src=\"images/siva_linija.gif\" width=\"234\" height=\"2\" vspace=\"2\"><br>
<b><font face=\"Verdana\" size=\"1\" color=\"#AEAEAE\">$datum</font></b><br>
$font $vijest</font><br><br>
<a href=\"javascript:history.back()\"><img border=\"0\" align=\"absmiddle\" vspace=\"1\" src=\"images/dn_nazad.gif\">$font nazad</font></a><br>
<img border=\"0\" src=\"images/blank10x5.gif\" width=\"15\" height=\"13\">
</td>
</tr>
</table>
</center>"; } } else {


$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from mdp_vijesti";
$result=MySQL_query($sql);

while($rezultat=MySQL_fetch_array($result))

{
$datum=$rezultat["datum"];
$naslov=$rezultat["naslov"];
$vijest=$rezultat["vijest"];
$vijest_id=$rezultat["vijest_id"];

if (strlen($vijest) > 200) {

$vijest_intro_obrada = substr($vijest, 0, 200);
$koji_karakter = strrpos($vijest_intro_obrada, ' ');
$vijest_intro = substr($vijest, 0, $koji_karakter);
$dalje_tacke = "...<br><a href=\"?akcija=citanje&id=$vijest_id\"><img border=\"0\" align=\"absmiddle\" vspace=\"1\" src=\"images/
_dalje.gif\">$font opširnije</font></a>";

} else {
$vijest_intro = "$vijest";
$dalje_tacke = "";
}

echo "<center>
<table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"234\">
<tr>
<td width=\"100%\">
<p align=\"justify\"><font face=\"Verdana\" color=\"#003F9C\" size=\"2\"><b>$naslov</b><br>
<img border=\"0\" src=\"images/siva_linija.gif\" width=\"234\" height=\"2\" vspace=\"2\"><br>
<b><font face=\"Verdana\" size=\"1\" color=\"#AEAEAE\">$datum</font></b><br>
$font $vijest_intro $dalje_tacke </font><br>
<img border=\"0\" src=\"images/blank10x5.gif\" width=\"15\" height=\"13\">
</td>
</tr>
</table>
</center>"; }
}

?>

...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+2 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu03.04.2006. u 07:40 - pre 159 meseci
Jedino jos sto fali, jeste sta ti druga skripta, za prikazivanje prikazuje? :)
Gresku ili nepotpune podatke ili ...?

Kreni od ovoga i izmeni sledece u fajlu za prikazivanje:

[code]
if ($akcija=="citanje") {

$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from mdp_vijesti WHERE vijest_id='$id'";

###########
prikazi sql query
###########
echo "<b><br>QUERY: ".$sql."<br></b>";

$result=MySQL_query($sql);
[code]

Pa pogledaj stizu li svi podaci do query-a.
Vrlo moguce da ces umesto $id, trebati da stavis $_POST['id']

Poz,
Sale

=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu03.04.2006. u 08:25 - pre 159 meseci
Druga skripta mi ne prikazuje nista :), cak ni gresku. Kao da u tabeli iz koje poziva podatke nema nista.
Ima jedna interesantna stvar. Kreirao sam jednu stranicu i unutar nje include -ovao skriptu za prikaz (pozivanje) vijesti, nakon toga sam kreirao jos jednu malu stranicu i nju takodje include -ovao ispod skripte za prikaz, i desava se sledece: Ne vidi se ni sadrzaj druge stranice, ali kad u kodu drugu stranicu stavim iznad skripte za prikaz tada se njen sadrzaj vidi, maravno prikaza vijesti nema nigdje.
Nadam se da je ovo objasnjenje jasno (jedva sam ga srocio :))

Evo i kod nakon tvoje ispravke:

CODE:

<?php

require "admin/mysql_konfiguracija.php";
$font = "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#003F9C\">";
$broj_vijesti="5";

MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!");
@MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???");

if ($akcija=="citanje") {

$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from mdp_vijesti WHERE vijest_id='$_POST['id']'";

###########
prikazi sql query
###########
echo "<b><br>QUERY: ".$sql."<br></b>";

$result=MySQL_query($sql);


{
$datum=$rezultat["datum"];
$naslov=$rezultat["naslov"];
$vijest=$rezultat["vijest"];
$vijest_id=$rezultat["vijest_id"];

echo "<center>
<table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"234\">
<tr>
<td width=\"100%\">
<p align=\"justify\"><font face=\"Verdana\" color=\"#003F9C\" size=\"2\"><b>$naslov</b><br>
<img border=\"0\" src=\"images/siva_linija.gif\" width=\"234\" height=\"2\" vspace=\"2\"><br>
<b><font face=\"Verdana\" size=\"1\" color=\"#AEAEAE\">$datum</font></b><br>
$font $vijest</font><br><br>
<a href=\"javascript:history.back()\"><img border=\"0\" align=\"absmiddle\" vspace=\"1\" src=\"images/dn_nazad.gif\">$font nazad</font></a><br>
<img border=\"0\" src=\"images/blank10x5.gif\" width=\"15\" height=\"13\">
</td>
</tr>
</table>
</center>"; } } else {


$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from vijesti2";
$result=MySQL_query($sql);

while($rezultat=MySQL_fetch_array($result))

{
$datum=$rezultat["datum"];
$naslov=$rezultat["naslov"];
$vijest=$rezultat["vijest"];
$vijest_id=$rezultat["vijest_id"];

if (strlen($vijest) > 200) {

$vijest_intro_obrada = substr($vijest, 0, 200);
$koji_karakter = strrpos($vijest_intro_obrada, ' ');
$vijest_intro = substr($vijest, 0, $koji_karakter);
$dalje_tacke = "...<br><a href=\"?akcija=citanje&id=$vijest_id\"><img border=\"0\" align=\"absmiddle\" vspace=\"1\" src=\"images/
_dalje.gif\">$font opširnije</font></a>";

} else {
$vijest_intro = "$vijest";
$dalje_tacke = "";
}

echo "<center>
<table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"234\">
<tr>
<td width=\"100%\">
<p align=\"justify\"><font face=\"Verdana\" color=\"#003F9C\" size=\"2\"><b>$naslov</b><br>
<img border=\"0\" src=\"images/siva_linija.gif\" width=\"234\" height=\"2\" vspace=\"2\"><br>
<b><font face=\"Verdana\" size=\"1\" color=\"#AEAEAE\">$datum</font></b><br>
$font $vijest_intro $dalje_tacke </font><br>
<img border=\"0\" src=\"images/blank10x5.gif\" width=\"15\" height=\"13\">
</td>
</tr>
</table>
</center>"; }
}

?>

Pozdrav
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+2 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu03.04.2006. u 09:22 - pre 159 meseci
hm... cudno mi je da ne prikazuje bash nista.

SQL bi trebao ovako da izgleda:

$sql="select date_format(datum,'%d. %m. %Y.') as datum, naslov, vijest, vijest_id from mdp_vijesti WHERE vijest_id='".$_POST['id']."'";

Takodje, imas li pristup apache logovima? Pogledaj sta ispise u logu, kada otvoris tu stranicu.

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu03.04.2006. u 10:29 - pre 159 meseci
Hu jeeeeee!
Uspjelo je! Nije bilo greske u kodu. Jedina greska je bila sto skripta koja poziva i prikazuje podatke bila uploadovana u isti folder (admin folder) kao i druge skripte. Kada sam je kopirao u html folder sve je proradilo kako treba.

Nadam se da ce jos nekome ovo koristiti.

I interesuje me jos jedna stvar, ima li ko ideju zasto bi smjestanje u isti folder bio razlog greske?

Pozdrav,
Nikola
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu09.04.2006. u 23:02 - pre 159 meseci
Mozda ne jedini, ali jedan od razloga je sigurno to:
Code:

require "admin/mysql_konfiguracija.php";


Ta putanja je relativna i zavisi od toga gdje je smjesten fajl.
Ukoliko je bio unutar admin direktorija i onda trazio poddirektorij admin, koji nije ni postojao, logicno je da nece raditi buduci da se u tom fajlu (bar po nazivu) podaci o konekciji na bazu.

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Ne mogu da dodam podatke u bazu10.04.2006. u 09:14 - pre 159 meseci
To je i bio jedini razlog.
Sada sve radi OK.

Poz,
Nikola
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Ne mogu da dodam podatke u bazu

[ Pregleda: 3758 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.