Mentori imaju prednost dok ucimo neko gradivo. NJima se pokazu neke fore i oni moraju da rade teze zadatke, ali mislim kada bi se posle letnjeg raspusta to isto gradivo proveravalo na nekom kontrolnom mislim da bi mentori bili malo bolji.
Ovo sad ima malo sa matetatickom ali je neko moje razmisljanje.
Ako si ti mentor ti ucis i fiziku i analizu i geometriju vise od ucenika iz obicnih odeljenja(obican). Ti na kraju mozes da se odlucis ili za matu ili za fiziku ili za nesto sto nema veze sa prirodnim naukama.
Ako je ovo tece onda si svoje vreme kao mentor protracio na najgluplji nacin koji postoji.
Ako se odlucis za fiziku ili matu , ti ces vremenom pozaboravljati trikove iz onog drugog predmeta tako da ce tvoje znanje iz te druge oblasti biti vremenom sve manje, tako da na kraju skolovanja ispadne ti ustvari isto. Mozda ce mentor imati koju diplomu vise(mada to ne mora da bude slucaj) ali ako se ti trudis i radis sve ce biti ok.
JOs jedna vazna stvar. Ako npr. neki obican ucenik zna bolje engleski ili neki drugi strani jezik onda ce on moci da trazi stipendiju,a posto su srbi najpametniji verovatno ce je dobiti.
Poenta svega ovoga je da ti diplome sa takmicenja i to sto si ti mentor ne garantuju nista. Treba znati sto vise jezika , treba se sto vise truditi i treba pre svega biti dobar covek, jer ne vredi ti brdo diploma nista(naravno lepo je imati iste) ako si ti nedruzeljubiva, ohola, pakosta ili ko zna kakva osoba.
Pyost ajde i ti kazi nesto na ovo , glupo mi je da sama ovde diskutujem.
Za debatu treba uvek dvoje.
[Ovu poruku je menjao CAPI dana 05.04.2006. u 00:44 GMT+1]
The darkness will come it's only a question of time.