Srodne teme
22.08.2001. MySQL
18.11.2001. Pomoc
01.04.2009. konektovanje na mysql
09.01.2002. PostgreSQL i MySQL sa PHP-om
31.01.2003. MySQL i apache
30.08.2003. RedHat 9 i PHP + MySQL
04.10.2003. php&mysql problem
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP, Mysql i pconnect

[es] :: MySQL :: PHP, Mysql i pconnect

[ Pregleda: 4486 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
194.247.210.*



Profil

icon PHP, Mysql i pconnect16.07.2001. u 15:17 - pre 216 meseci
Pod PHP-om je moguce napraviti persistent konekciju ka MySQL-u.
I tamo kaze da se ona ne moze prekinuti...
Da li ima nacin da se prekine ?
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13629



+129 Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect17.07.2001. u 01:17 - pre 216 meseci
Zar se ne prekida kad se završi izvršavenje celog fajla?
 
Odgovor na temu

Smrtko

Član broj: 326
Poruke: 61
195.66.174.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.smrtko.f2s.com


Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect17.07.2001. u 01:26 - pre 216 meseci
.......................

mysql_pconnect() acts very much like mysql_connect() with two major differences.

First, when connecting, the function would first try to find a (persistent) link that's already open with the same host, username and password. If one is found, an identifier for it will be returned instead of opening a new connection.

Second, the connection to the SQL server will not be closed when the execution of the script ends. Instead, the link will remain open for future use (mysql_close() will not close links established by mysql_pconnect()).

This type of links is therefore called 'persistent'.

.............................

To ti je citat iz manuala, vjerovatno ima neki ammount of time to end.

***************
; Allow or prevent persistent links.
mysql.allow_persistent = On

; Maximum number of persistent links. -1 means no limit.
mysql.max_persistent = -1

; Maximum number of links (persistent + non-persistent). -1 means no limit.
mysql.max_links = -1
*********************
citat is php.ini-ja

Nemam pojma, vjerovatno nije bitno kad se zavrsava, a mozda i traje beskonacno, ko zna, jer stalno provjrava da li ima vec postojeci pconnect.

Aj razmislite.
I see dead people ...
 
Odgovor na temu

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
*.deltayu.com



Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect17.07.2001. u 10:18 - pre 216 meseci
Evo za sta mi treba... hocu neke stvari da odradim sa temporary tabelama. U manu pise da se one same brisu nakon prestanka konekcije.

E sada, ako se ne koristi pconnect, onda se konekcija sa MySQL serv. gasi nakon zavrsene strane, tj. vek temporary tabele mi je ogranicena samo na jednu stranu, sto je naravno nezgodno... Upotrebom pconnect-a stvar dobija totalno suprotan efekat - nisam uspeo da raskinem konekciju, a samim tim ni da mi se automatski izbrise temp. tabela.

Hteo sam da izbegnem da ja vodim racuna o brisanju te tabele, tj. da ne pisem neke OnUnload funkcije za svaku stranu...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13629



+129 Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect17.07.2001. u 17:09 - pre 216 meseci
Ček ovako, ne shvatam nešto.
Ako hoćeš persistent konekciju, zašto bi je prekidao?

Ako hoćeš konekciju koja se prekida, što ne koristiš običnu a ne taj pconnect?
Nisam ga još koristio, tako da samo nagađam ovde al ajde..
 
Odgovor na temu

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
*.deltayu.com



Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect18.07.2001. u 09:01 - pre 216 meseci
Citat:
Gojko je napisao:
Ček ovako, ne shvatam nešto.
Ako hoćeš persistent konekciju, zašto bi je prekidao?

Ako hoćeš konekciju koja se prekida, što ne koristiš običnu a ne taj pconnect?
Nisam ga još koristio, tako da samo nagađam ovde al ajde..


Pa... ako koristim obicnu konekciju, ona je ogranicena samo na jednu stranu - cim uradim skok na neki drugi link/stranu/refresh moram ponovo da uspostavljam vezu sa MySQL-om, tj. temp tabela se brise... meni treba konekcija sa bazom na nivou sesije. Inace, i kad koristim sesije, stvari su iste...
 
Odgovor na temu

Smrtko

Član broj: 326
Poruke: 61
195.66.174.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.smrtko.f2s.com


Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect24.07.2001. u 12:46 - pre 216 meseci
Stavi da je ime tabele session id, i da se narednog dana sve tabele od proslog dana brisu :)
I see dead people ...
 
Odgovor na temu

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
194.247.210.*



Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect27.07.2001. u 22:25 - pre 216 meseci
Citat:
Smrtko je napisao:
Stavi da je ime tabele session id, i da se narednog dana sve tabele od proslog dana brisu :)


Tako nesto sam i odradio :)
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beotel.net



Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect19.08.2001. u 15:33 - pre 215 meseci
a jel moze neko da kaze kako se radi to ?
Mislim da se brishu tabele od prethodnog dana, da li postoji neka mysql komanda ili se to neshto mulja sa PHPom pa se cheka neko da uchita stranicu i bla bla bla

Sve u svemu kako ste odradili to brisanje tabela od prethodnog dana ?
 
Odgovor na temu

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 30370501


Profil

icon Re: PHP, Mysql i pconnect20.08.2001. u 10:27 - pre 215 meseci
e da stavrno

moze li neko da kaze
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: PHP, Mysql i pconnect

[ Pregleda: 4486 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
22.08.2001. MySQL
18.11.2001. Pomoc
01.04.2009. konektovanje na mysql
09.01.2002. PostgreSQL i MySQL sa PHP-om
31.01.2003. MySQL i apache
30.08.2003. RedHat 9 i PHP + MySQL
04.10.2003. php&mysql problem
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.