Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Red u nekoj koloni je isti ! Kako?

[es] :: MS SQL :: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?

[ Pregleda: 3631 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XXXL

Član broj: 23874
Poruke: 44
*.17.11.vie.surfer.at.



Profil

icon Red u nekoj koloni je isti ! Kako?23.03.2006. u 13:06 - pre 160 meseci
Kako izbaciti redove koje u jednoj koloni imaju isti sadrzaj. Npr.,

ime----pice
__________
vik-----sok
ela-----caj
dar----kafa
maj----caj
lik-----sok

A treba mi izlaz :

ime----pice
__________
vik-----sok
lik------sok
ela-----caj
maj----caj

Ne treba mi ovo : (WHERE pice="sok" AND pice="caj") jer ne znam sta ce jos biti u koloni pice.

Kad bi to dobio nekako. Da li bi se moglo izbaciti oburnuto? Odnosno da izbaci sve koji nemaju po 2 ili vise redova istih?
To bi mozda moglo sa RAZLIKOM...Odnosno ovako: citava tabela - query(duplikati) = tabela(unikati).

Hvala,

 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4533



+705 Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?23.03.2006. u 13:15 - pre 160 meseci
Code:
select * from tabela t
where 1 < (select count(*) from tabela where pice = t.pice)

A za jedinstvene, samo = umesto <.

[Ovu poruku je menjao jablan dana 23.03.2006. u 14:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?23.03.2006. u 14:31 - pre 160 meseci
Resenje bez subselecta (ko zna mozda neko sa MySQL foruma zaluta ovde)
Code:

SELECT t.ime, t.pice FROM tabela t, tabela t2 WHERE t.pice=t2.pice GROUP BY t.ime, t.pice HAVING count(t.pice)>1

Ako bi u tabeli postojala i jedinstvena id kolona za svaki red onda bi se moglo izbeci grupisanje.
Owl
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4533



+705 Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?23.03.2006. u 15:03 - pre 160 meseci
Bojim se da ovo neće moći... Ako grupišeš po obe kolone, COUNT će ti biti 1 (bar u ovom njegovom primeru), pa select neće vratiti nijedan slog.
 
Odgovor na temu

XXXL

Član broj: 23874
Poruke: 44
*.17.11.vie.surfer.at.



Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?23.03.2006. u 19:30 - pre 160 meseci
Ovo meni ne radi...Cini mi se da je Jablanovo rjesenje ima smisla, ali ne radi u svakom slucaju...
A ovo drugo rjesenje ne kontam...
Usput, treba mi to za Access, ali ja u SQL-u radim kad mi nesto jace treba, sto Access ne omogucava.
I, kolko sam vidio _owl_ nije shvatio da se ovdje radi o jednoj tabeli i jednim queryiem..A mozda je i shvatio, posto nisam skonto dobro...

Hvala u svakom slucaju...
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?24.03.2006. u 00:09 - pre 160 meseci
@jablan
Gresis ovaj silno gresis sinko (uostalom pusti upit da se izvrsi).
Posto se radi join sa samim sobom a grupisanje po imenu i picu, onda count vraca onaj broj redova u kojima se pojavljuje konkretno pice.
@XXXL
Kako ti ne radi kada i jablanov i moj upit daju trazeni rezultat (samo treba dodati odgovarajuci ORDER BY da rezultat bude identican sa onim koji ti trazis)
Owl
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4533



+705 Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?24.03.2006. u 07:51 - pre 160 meseci
Citat:
_owl_: Gresis ovaj silno gresis sinko (uostalom pusti upit da se izvrsi).
Posto se radi join sa samim sobom a grupisanje po imenu i picu, onda count vraca onaj broj redova u kojima se pojavljuje konkretno pice.

Sorry, nisam obratio pažnju na JOIN... (Ja kad radim JOIN tu piše JOIN )

[Ovu poruku je menjao jablan dana 24.03.2006. u 08:58 GMT+1]
 
Odgovor na temu

XXXL

Član broj: 23874
Poruke: 44
*.17.11.vie.surfer.at.



Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?25.03.2006. u 15:49 - pre 160 meseci
Ovo sto objasnjava jablan dobijem rjesenje isto kao u tabeli. Znaci svi redovi...
A ovo sto objasnjava _owl_ .. Kako cu da napisem SELECT t.ime, t.pice, FROM tabela 1, tabela 2 WHERE ...
kad ja nemam tabelu 1 i tabelu 2? Imam samo tabelu t1. Il to neka virtuelna tabela se stvara, ili opet ne kontam..Ili je mozda sto je Access u pitanju?
 
Odgovor na temu

Ana Komazec
Beograd

Član broj: 76433
Poruke: 22
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 274954884


Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?25.03.2006. u 17:10 - pre 160 meseci
Probaj ovako:

Code:
SELECT ime, pice
FROM T1 
Where pice in (Select pice from T1 group by pice having count(pice)>1) 
order by pice


Pozdrav
 
Odgovor na temu

XXXL

Član broj: 23874
Poruke: 44
*.17.11.vie.surfer.at.



Profil

icon Re: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?25.03.2006. u 17:19 - pre 160 meseci
Bravo, thnx, radi!
Pozdrav i vama,
 
Odgovor na temu

[es] :: MS SQL :: Red u nekoj koloni je isti ! Kako?

[ Pregleda: 3631 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.