120 korisnika uopste nije malo. To bi trebalo praviti sa 1000Mbps mrezom, najmanje RAID Stripping sa 2 Raptor diska. Cak i sa time je pitanje kako bi radilo, Ja bih to licno podelio na 3 servera. Probao sam to davno, ali nisam uspeo da podesim - tada je mnogo slabija bila sama podrska za "BOOT FROM NETWORK", od windows operativnih sistema jedino je to moglo da se uradi na Windows2000 Advanced Server, literatura nije postojala, a ni jedan od 3 coveka na Balkanu koji je to umeo nije imao vremena da mi objasni kako. Pod linux-om sam stigao malo dalje od pocetka, ali ni to nije privedeno kraju. Inace, operativni sistem na serveru uopste ne mora biti od istog proizvodjaca kao i na terminalu. Takodje, terminali mogu koristiti razlicite operativne sisteme. Znaci, terminali mogu biti mesovite Windows-Linux zastupljenosti, ako treba mogu imati i dual boot sa oba sistema, server pri tom moze biti kako Windows tako i Linux... To sve pricam zato sto jos uvek mislim da je Linux server pogodniji za to i da za njega ima vise uputstava po Internetu.
Boze,
daj mi smirenost da prihvatim ono sto ne mogu da promenim,
hrabrosti da promenim ono sto mogu
i mudrosti da to dvoje razlikujem.