Hmm.. za kompajler ne znam, ali kad se IPP biblioteka "zakrpi" sa custom CPU detekcijom, kod leti na AMD-u :)
Citat:
znaci naravucenije hteo si da kazes: ne koristite kompajler monopolisticke firme?
Ah.. znaci treba da predjemo na OpenSource CPU? :) Ne, sasvim je ok koristiti ICL na Intel platformama - za to je i napravljen, kao sto se koriste i specijalni kompajleri za druge arhitekture.
Ja sam jedino dobio feedback od kolege koji je s.d. u mom departmentu da je kod kompajiran sa ICL-om, i izvrsavan na veoma starom AMD Duron procesoru oko 10% sporiji od istog koda kompajliranog VC++ .NET-om - nisam stigao da proverim ovu tvrdnju, ali kod koji sam ja kompajlirao sa "-QaxiMKW -Qipo" (maksimalnim) optimizacjiama na P4 trci oko 10-15% brze nego VC6 compile (ali generise drugacije rezultate - verovatno je problem u mom kodu, ne u intel kompajleru) - Napomena, taj kod vec koristi IPP za P2/3/4 optimizacije, tako da je doprinos Intel kompajlera ogranicen, ali 10-15% je indikacija da je to vrlo optimizovan kompajler - za GenuineIntel procesore :)