Gorski ajde da nesto ovde rascistimo.Tebe ocigledno kao i mene bas interesuje koja tv emituje fid neke utakmice.
Prvo da rascistimo da postoji velika razlika oko fida i reemitovanja.Kada je fid u pitanju nemas reklame, imas vracanje slika u pauzama,mozes iskljuciti komentatora a ostaviti zvuk gledaoca i mozes cuti komentatora u pauzama kada prica sa rezijom ili kaslje psuje i.t.d dok kod reemitovanja nekog kanala imas apsolutno taj kanal FTA koji je pusten opet radi fida nekome ali ga gledas u potpunosti kao i ceo svet bar dok traje utakmica.
Zasto je to vazno?Pa kao prvo obavestis se da kao veceras recimo TNT prenosi obe utakmice.Ako bude TNT fid na 43W onda ces gledati samo prvu utakmicu jer je fid za drugu negde drugde iz razloga sto ne mogu dva fida u isto vreme na istoj frekvenciji osim ako nisu na fidu koji ima vise kanala sto se retko dogadja.Zato je vazno da ako veceras vidis TNT fid sa reklamama(to je onda reemitovanje)tu ces isto moci da gledas i drugu utakmicu a ako ne onda juris drugu...Vidim da te buni NBA TV jer vec si negde napisao da je neupotrebljiv jer emituje neku staru tekmu.E pa ako nisi znao sada ces saznati da je NBA tv jedini kanal u svetu(osim ppv kanala u Usa NBA 1.NBA 2,NBA 3,...)koji svako vece prenosi po jednu NBA tekmu live!Tako da kada si uhvatio NBA tv na 10E bilo je samo potrebno da cekas i gledas jer je on tu sa razlogom neke utakmice live.Kada smo vec kod ove frekvencije na 10E na zalost niko od vas sa samsunzima nece da pomogne i kaze u kom je sistemu skremblovana jer ovo je treci put da gledam i uvek je nba tv a na pocetku sezone sam procitao da je neko od grka cini mi se potpisao ugovor o reemitovanju ovog kanala svaki dan od 00.00-7.00 a mozda je u sistemu 1 pa mozda ima i kodova a boga mi se ta frekvencija sa ID BT5 pali uvek pred ponoc a samo ponekad je tu danju!
Ja i nemam dekoder pa mi je sve jedno a vi razmislite.Vrlo cesto posle reemitovanja taj kanal ostane satima dalje.Fox sport je ostao na 43W prekjuce do 17.00!Ono sto je najbolje je da kada su dve utakmice obicno prva ide fid a drugu odmah posle fida ukljuce kanal cak sam i video EPG i OSD kako su birali kanal espn i listali pored gomile Usa kanala i na kraju verovatno pritisnuli ok.Dobar OSD nepoznat mi je verovatno je neki kablovski za Usa.Ali se desavalo bas u pocetku da je espn fidovao na 12.5W channel 2 prvu utakmicu i dok je prva jos trajala na channel 3 su se isto za espn tek skupljali gledaoci za drugu.A desavalo mi se i da se zavrsava prva a druge nigde...!
Jos nesto...TNT,ESPN,FOX,CBS,TBS,NBC se vode kao drzavne Usa televizije i one fiduju na 12.5 i 43W i kada one prenose tekmu gleda ih apsolutno cela USA na obicnoj anteni.Sve ostalo je PPV ili lokalnog karaktera kao comecast tv,kings tv,raptors tv i.t.d.i a na moje opste iznenadjenje i veliko zadovoljstvo i one fiduju na 43W sto prosle godine nije bio slucaj.Ponovicu...lokalne tv su fidovale prosle godine na 21W a na 43W nije bilo ni jedne tekme do play-offa a kada je poceo play-off na 43W su grunule utakmice(drzavni kanali)svaki dan po 2 a vikendom i vise!Cak je fid za NBC koji ove godine nema pravo prenosa emitovao i na 43W i na 15W!
Zbog svega ovoga daj boze da posle mesec dana ostane FTA NBA na nilu pa u potragu za vecom antenom i NBA mi nece faliti.
Pozdrav!
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 128/1024
PhenomII X3 720BE,gigabyte M720-US3
Kingston hyper 2x1GB@1066
WD 2x320GB AAKS SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB
Corsair 450W
Avermedia TV card
Total tv
Monitor ACERX223WQ