Zeleo bih da napravim nekakav tajmer za punjac NiMh baterija, koji bi odbrojavao recimo 12 sati i nakon toga iskljucio punjenje. Ovaj tajmer sam hteo napraviti sa PIC-om 12F629 ili 12F675 i to tako sto bi PIC pratio da li ima struje u mrezi sa koje se napaja punjac ili ne tako da bi vreme punjenja uvek (bez obzira na nestanak struje) bilo npr. 12 sati! Uradio bih to sa nekom petljom (od npr 1 minuta) i vrednost odbrojanih petlji bih smestao u EEPROM na kraju petlje i ponovo je 'citao' na pocetku petlje(EEPROM bi zapamtio taj broj odbrojanih petlji i nakon nestanka struje), povecao za 1 minut itd sve do 12 sati. Da li moze neko da mi pomogne oko 'smestanja' i 'citanja' tog broja (naredbe, kako da adresiram...). Znam za READ i WRITE naredbu, ali kada sam pokusao sa datasheetom ovih kontrolera nista mi nije bilo jasno jer se pojavljuju i novi registri: EECON1, EECON2, EEDATA, EEADR. Ako je neko u mogucnosti, molim da mi pomogne, jer ovo citanje/pisanje u EEPROM bih koristio i za nesto drugo!!!

Smestanje brojeva u EEPROM
Re: Smestanje brojeva u EEPROM