Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problemi u nastavi matematike

[es] :: Matematika :: Problemi u nastavi matematike
(TOP topic, by Bojan Basic)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 9303 | Odgovora: 28 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gato
BGD

Član broj: 75182
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: Problemi u nastavi matematike29.04.2006. u 08:55
Sada sam pogledala, sve sto pise izgleda super, ali marketing je marketing.
Mozda i otrcim i kupim za jedan razred pa vidim kako to izgleda.

Hvala!
29.04.2006. u 08:55 

069
Subotica

Član broj: 97961
*.tippnet.co.yu.

icon Re: Problemi u nastavi matematike13.06.2006. u 10:50
Radim u srednjoj strucnoj skoli i srecem se sa ovim problemima svakog dana.Delovi programa katastrofalni.Npr.trogodisnji(citaj zanatski) smerovi bi trebalo da uce aksiome geometrije.Zamislite vaznost tih aksioma za pekara ili automehanicara.Problem je u tome da ta deca najcesce nisu sposobna da to nauce a da jesu ne bi bili u tim razredima nego u gimnazijama na matematickim smerovima.U tim slucajevima deca se plase matematike jer ne razumeju nista niti su u stanju da bilo sta shvate a strah je posledica susreta sa nepoznatim.Plan se ne mora menjati ali se u temu moze ulaziti vise ili manje.Ja sam pristalica shvatanja da je bolje da ucenik nauci jednu stvar dobro nego da ja kao ispredajem tri stvari a ucenici kolektivno nemaju pojma o tome sta sam ja pricao.
Sto se rada u OS tice,i nama dolazi sve veci(ogroman) procenat ucenika koji ne poznaju osnovne racunske operacije.Mislim da bi u OS trebalo malo vise da se radi na osnovnim stvarima makar se malo zaobisle i neke stvari koje su manje vazne.
Takodje,nacin objasnjavanja necega bi morao da bude jasan.Trudim se da uvek objasnim uceniku stvar na nacin koji ce on da shvati makar to nekom sa strane izgledalo smesno.Mi moramo da se spustimo na njihov nivo znanja a ne da ja glumim strucnjaka kojeg niko ne razume.
13.06.2006. u 10:50 

mulaz
/dev/home

Član broj: 47602
*.dial-up.dsl.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: localhost/~mulaz

icon Re: Problemi u nastavi matematike13.06.2006. u 11:23
Ja nisam ucitelj ni nista.. samo mogu da kazem nesto, cega se secam i iz osnovne skole i iz srednje (koju sad zavrsavam).

Najvise se nauci pred tablom. Ako neko nesto ne zna.. pozove se ga pred tablu.. pa neka prvo sam pokusava da resi zadatak.. ako ne, MALO mu se pomogne, da nadje sam nacin do resenja. Tako ce vise da nauci nego kad samo kaze da ne zna i dobije jedinicu.
Mogoce resenje bi bilo i ispitivanje prvih pet minuta svakog casa toga, sta su ucili prosla dva casa recimo (najnove stvari) za +/- koji nemaju nesto veliki uticaj a mogu da pomognu. Naravno dok je neko pred tablom, drugi ce bar na brzaka da procitaju sta su radili prosle dve tri nastave (jer ima sanse da budu oni odmah iza prvog ispred table). I naravno, kad neko bar malkie zna sta se radilo proslog dana, lakse ce da ukapira to, sta ce da slusa danas.
Bolje ispasti glup nego iz aviona
13.06.2006. u 11:23 

Neretva
BG

Član broj: 60534
*.3dnet.co.yu.

icon Re: Problemi u nastavi matematike09.09.2006. u 23:09
Prosecan Srbin je predaleko od sposobnosti da savlada program matematike za srednju skolu.
09.09.2006. u 23:09 

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
*.madnet.co.yu.

Sajt: oliver.glogonj.net

icon Re: Problemi u nastavi matematike19.11.2006. u 23:20
Mali doprinos poboljšanja nastave matematike:

http://oliver.glogonj.net/download/upload/
19.11.2006. u 23:20 

gato
BGD

Član broj: 75182
*.dynamic.sbb.co.yu.

icon Re: Problemi u nastavi matematike02.12.2006. u 17:54
Citat:
oliver78: Mali doprinos poboljšanja nastave matematike:

http://oliver.glogonj.net/download/upload/

svaka cast!

02.12.2006. u 17:54 

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
*.madnet.co.yu.

Sajt: oliver.glogonj.net

icon Re: Problemi u nastavi matematike27.12.2006. u 22:58
Tnx
27.12.2006. u 22:58 

Petar
Gajic Petar
Republika Srpska

Član broj: 1661
87.250.119.*

icon Re: Problemi u nastavi matematike02.01.2007. u 18:24
Problem...imam ga!

Problem je mozda glup, ali je ipak jedan problem. Moze mi neko da mi objasni cemu sluzi taj izvod funkcije? Nas profesor mamtematike nije bas neki drustven tip i ne znam bas najbolje nas narodijezik, koristi matematicki (strucni). Mada sam ja dobar ucenik iz matematike, i znam da rijesama zadatke. Nikad nije znao da nam objasni cemu sluzi neka jednacina ili neka oblast prostim rijecima, nego uvijek strucno). Nedavno sam skontao sta je to limes, kd sam na ovo forumu procitao kako je jedan strucan gospodin narodnim jezikom objasnio sta znaci limes (granicna vrijednost). Zato, molim vas, da mi neko to objasni! Poz i hvala unaprijed!
02.01.2007. u 18:24 

miskonm
kikinda

Član broj: 104502
*.46.159.0

icon Re: Problemi u nastavi matematike02.10.2007. u 17:18
kljucni problem je disciplina na casu! nastavnik treba da bude dovoljno strog! iz mog iskustva, sa najboljim znanjem sam izasla, iz osnovne skole, iz predmeta nastavnika koji su po pravilu bili strogi.
po sebi sam primetila da ukoliko dovoljno glasno pricam, zahtevam potpunu koncentraciju i aktivnost kroz razgovor i samostalno zakljucivanje dece, najbolje rezultate dobijam. dz je obavezan, jer se ucenje matematike svelo na prepisivanje istog od bolje dece, pa da bar u tim momentima napregnu ganglije...
deca iz nizih razreda dolaze sa predrasudom da matematika ne treba da se uci... pitam se odakle im to???
da ne kazem da mi je jedna uciteljica konstatovala uz ton pitanja: nisam ni znala da su ti razlomci toliko bitni???
pa sad vi vidite sa kakvim problemima matematicari treba da izadju na kraj...
u toj prici plan i program su macji kasalj...
02.10.2007. u 17:18 

[es] :: Matematika :: Problemi u nastavi matematike
(TOP topic, by Bojan Basic)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 9303 | Odgovora: 28 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.