Neki dan sam radio na jednom PC-u koji ima na sebi 4 USB port utičnice.
No da dam kronologiju događaja.
Printer koji je bio spojen na prvi USB port printao neko vrijeme i odjednom neće više.
Prebacim ja na drugi USB port radi i opet nakon nekog vremena neće.
Prebacim ja na trečći USB port radi i opet neće. Tako i na četvrtom.
E tada sam uzeo i sve deinstalirao, probao preko safe mode deinstalaciju i ponovnu instalacija ali ništa.
Probao isključiti iz struje i držati ga tako neko vrijeme ali opet ništa. ( po savjetu )
Utaknem USB Memory Stick kad ono
"Not Recognized", ( naravno ovo javlja i za printer kada ga priključim )
U stvari Windowsi vide da sam nešto priključio i instaliraju driver za upotrebu ali stalno na kraju izbaci NOT RECOGNIZED.
Prisjetim se na 2 USB utičnice na prednjem panelu kućišta i tamo uspijem samo na jednu utičnicu spojiti
USM Memory Stick i spasiti podatke. Priključim printer i on sada radi. Ali se bojim da neće dugo.
Motherboard ploča je "Končar Vlatka" i nemam ništa novijeg za nju osim CD-a original na kojem nemogu ništa naći što bi mi pomoglo.
Ima li spasa ili dajte neke savjete, nisam probao dodati karticu USB ali ću i to ako budem morao. No s obzirom da su oni USB portovi naprijed ( samo jedan radi ) kritični ne znam što raditi jer su vjerojatno spojeni kablom na ploči.
Također se na tom prednjem ( jednom USB ) kada utaknem Memory Stick računalo zablokira pa ga moram resetirati.
@Joseph B
Po tvom izgleda da je ploča pri kraju sa USB port funkcijama.
Dajte još iskustva ako imate. Zašto portovi rikavaju?
Tutoriali za početnike; Windows, Network, Excel, Word, Autocad, JavaScript, Visual Basic, HEX, DEC, OCT, BIN