sredio sam i frontrow, ponovo sam instalirao drajvere za 8400 sa efi studiom gde quartz radi u fullu.
koje kodeke za divx da stavim sem onih pluginova koje mi quicktime nudi?
vlc pusti samo zvuk al slike nema.
Ne postoje codeci u onom klasicnom Win smislu. Za QT obavezno stavi
Perian, a VLC, Chroma i MPlayer dolaze sa integrisanim. Nema tog filma
kojeg mi VLC nije pustio.
Kad pokušam da instaliram Kalyway 10.5.2 u VMWare Workstaion-u, cim pocne da bootuje sa diska, izbaci mi error: system config file '/com.apple.boot.plist not found', neko resenje?
E ovako ja imam problem priliko installacije, znaci skino sam za svoj laptop Acer 5315, iPC 10.5.6 i kad krene installacija sve prode bez problema napravi particiju izaberem drivere koje ce install i ostalo i dodoje na pola i onda samo od jednom prekine i kaze disk error.. ubaci drugi disk taj ti je ostecen, i onda ja stavim na RW isto nece :S
sta bi bio odogovor? nemoj te samo da skidam opet sa neta 3,5gb ehhe
Ma skino sam opet jucer, ali zezno se bio kad sam przio, nisam znao da ne smijem prziti na 8x vec na 2x tako da evo sad opet pokusavam vidjecu sta ce ispasti na kraju ;) hehehe
Evo isntall sam mozda jednu 6-7 puta iz pocetka i uvjek mi javi - No system - press any key to boot :S zna li iko u cemu je problem, skino sam najnoviju finalnu verziju iPC 10.5.6 sa svim zakrpama i ostalim ali neide mi nikako :(
ljudi moze mala pomoc... imam komp amd sempron sa gigabyte maticnom i nvidia grafickom kartom i instaliran windows xp... mogu li ja uopste da instaliram mac os ovaj zadnji ne znam kako se zove i da li mogu da ga instaliram a da i dalje imam xp... samo mi kazite da li moze ne i kako... hvala unapred
E baš si klada. Ne znaš ni kako se zove sistem koji želiš da instaliraš, a zanima li te da li ga možeš instalirati :)
Ajde pročitaj malo ovu temu, ima i par linkova ka sajtu gde je pobrojan hardver na kojem Tigar i Leopard rade, pa se informiši malo. Bzvz je da očekuješ pomoć, a da sâm ni prstom nećeš da mrdneš pre toga.
vidi posto si toliko pametan sto i nisi postavio te linkove... mislim da se zove leopard ali nisam siguran jer se uopste ne krecem u tim krugovima... hocu samo da isprobam kakav je machintosh...jer mislim da je obicno s*****...pa mozda promenim misljenje... trazio sam po netu razna g**** o njemu ali je jako popularan kod nas pa sam mnogo toga i nasao...
tnx vojageru
radi vlc ko na winu i linuxu, nego prvi put mi nisu driveri za grafu bili dobri.
--
instalirao sam office2007 i nece ko na windowsu da mi radi special paste, tako da red brojeva odvojenim zarezom ubaci tretira tako da mi ponudi opciju da svaki broj ide u posebnu celiju... jel neko imao slicno?
da li je iWork bolji ili losiji od officea?
i ako instaliram iWork a zadrzim Office, koji ce biti primarni preglednik doc-a, xml-a....?
miljenko2003: tnx vojageru
radi vlc ko na winu i linuxu, nego prvi put mi nisu driveri za grafu bili dobri.
--
instalirao sam office2007 i nece ko na windowsu da mi radi special paste, tako da red brojeva odvojenim zarezom ubaci tretira tako da mi ponudi opciju da svaki broj ide u posebnu celiju... jel neko imao slicno?
Misliš Office 2008?
Citat:
da li je iWork bolji ili losiji od officea?
i ako instaliram iWork a zadrzim Office, koji ce biti primarni preglednik doc-a, xml-a....?
Teško pitanje "da li je bolji?". Meni u potpunosti odgovara, obrisao sam MS Office sa mašine pre više od šest meseci i posao mi idealno obavljaju Pages i Numbers. Jedino sam dva puta morao da otvorim Wordov document u OpenOfficeu 3.0 jer ga je bolje prikazao od Pagesa, tj. bolje konvertovao. Ukratko, za 95% ljudi koji imaju Office na mašini slobodno mogu da pređu na iWork, sasvim im je dovoljan.
Ovo pisem sa Mac-a, pa da podelim iskustvo sa vama. Distribucija je iPc 10.5.6, instalacija prosla savrseno iz prve,mozda sam samo imao srece sa izborom kext-ova,a konfiguracija je: Intel E4500 2.2 GHz, Asus P5K ploca sa Attansic L1 Ethernet i ALC 883 zvucnom, SATA kontroler je JMicron, ali ja sam otkacio mislim Intel ICHX support, graficka Asus 9600 GT sa 512 RAM ( stavljen NWDarwin za 512 RAM), SATA Pioneer 212d opticki uredjaj, i WD 320 Gb hard disk.Probao sam odmah i update na 10.5.7, ali mi se izgubio zvuk, pa sam poslao poruku jednom clanu za pomoc. Ako nekome ovo pomogne, bice mi drago.
Tehnicki-u pravu ste obojica. Izvinjavam se zbog svog neznanja, i obecavam da nikada vise necu koristiti termin Mac za racunar koji nije proizveo Apple!