UltraZvuk, ovako sam nešto hteo i da čujem, objektivna analiza i lični utisci. Pozivam i druge kolege da iznesu svoje mišljenje o konkretnoj mašini.
Kada završimo sa Keundo-om, možemo da analiziramo neku drugu mašinu. Nadam se da će ova inicijativa oživeti temu(pali smo na drugu stranu!)
Inače, imam ličnih iskustava sa ovom mašinom. Radi se o idustrijskom štampaču koji je napravljen mehanički kao tenk! Proizvođač tvrdi da može da radi i do 10 godina bez problema, ali ja bih rekao da izgleda kao da mu za 5 godina neće trebati nikakva intervencija na mehaničkim delovima. Na mašini je sve rešeno maksimalno jednostavno i sa što je moguće manje komplikovanih sistema. Što se tiče glava, slažem se da su skuplje u odnosu na ostale, ali Spectra glave su poznate po tome što se uvek isplate, i to ko zna koliko puta. Najskuplja je ona glava koje počne da pravi probleme pre nego što se otplati. Još jedna dobra stvar u vezi sa ovim glavama je cena boje, ona je samo oko 25 e/L i to zvanična boja koja je preporučena od proizvođača glava. Boja je u kantama, nema kertridža, nema postavljanja refila...
To je ukratko to, utisci su krajnje pozitivni, ali me zanimaju i vaša mišljenja - razlozi za i protiv.

Re: Wide i Large Format stampaci - iskustva, pomoc, novosti