Da li biste mogli da mi objasnite kako mogu da napajam pretpojacalo i pojacalo iz istog trafoa? Trafo je snage 80W, ima dva sekundara, 12,9V i 13,6V. Pojacalo je stereo sa dva TBA810AP, a pretpojacalo takodje stereo sa TDA1524A. Pojacalo i trafo sam izvukao iz starog RIZ-ovog gramofona i rade odlicno, pretpojacalo ima malo suma, ali sam se pomirio sa tim. Ova kombinacija dobro radi kad pojacalo napajam iz jednog, a pretpojacalo iz drugog trafoa, ali kad na gore pomenuti trafo povezem pretpojacalo na jedan, a pojacalo na drugi sekundar, na zvucnicima se javlja mnogo suma ili bruma, nisam siguran, jedan covek mi je rekao da je u pitanju brum. Pretpojacalo ima stabilizaciju napona na PCB-u sa LM7812, tako da mu treba DC napon 15V koji sam dobio koristeci grec. Trafo, znaci ima tri zice kao izlaz- na I i III dobijam 13,6V i tu sam spojio grec i pretpojacalo, a na II i III dobijam 12,9V i tu sam povezao pojacalo, tako da prakticno pretpojacalo i pojacalo imaju jedan zajednicki kontakt na trafou. Nisam bas iskusan, pa pretpostavljam da je u pitanju glupa greska.

Jedan trafo, pretpojacalo i pojacalo