Pozdrav,
Malo kasnim sa odgovorom, ali s obzirom da sam se tek priključio nema veze.
Literature za VisualFoxPro na srpskom nema baš mnogo, ali nešto ipak postoji, doduše sve knjige su za VFP 3 iz sredine devedesetih.
Kao prvo i najbolje za početnika je knjiga Whil Hentzen-a. Ne znam napamet naziv(mogu ti javiti kasnije), ali su korice u crno-crvenoj kombinaciji i mislim da je izdanje Mikro knjige, još uvek se može kupiti na sajmovima knjiga.
Druga knjiga je od Alana Griver-a ili YAG-a i mislim da je rađena na osnovu CodeBook framework-a, dosta je komplikovanija ali s obzirom na cenu treba je kupiti.
Što se treće knjige tiče ne znam skoro ništa osim da je isto za početnika, ali nije ni blizu tako dobra kao Whil-ova.
Što se tiče resursa na engleskom, na internetu za Fox imaš u koliko hoćeš, magazini, Microsoft, diskusione grupe i blog-ovi, lični sajtovi sa besplatnim člancima. Najbolja literatura se nalazi naravno na Whil-ovom sajtu gde ima desetak knjiga koje pokrivaju razne teme i nivoe, a sve su u vezi VFP-a.
www.hentzenwerke.com
Postoji i jedna besplatna knjiga na engleskom i odnosi se baš na verziju VFP 6 od Menachem Bazian-a, a zove se "Special Edition Using Visual FoxPro 6" nekada je bila i kod nas u prodaji, a evo i link.
http://docs.rinet.ru/GlyadiLisu/index.htm
Zdravko
www.subakov.com Jedini Visual FoxPro sajt u Srbiji