Pozdrav
Imam slican problem, pa nisam htio da otvaram novu temu
Problem je u tome sto se monitor ne pali
Prije otprilike 6-7 dana sam zamijenio napojnu, i cooler od procesora
Sve je fino radilo do sinoc, kad se odjednom kompjuter (sam) restartovao i od tad se vise monitor ne pali
Znaci cooler radi, napojna i hardisk takodje, dvd rom
Jedino se monitor ne pali...
Pokusao sam Clear CMOS, takodje sam i bateriju izvadio medjutim opet se ne pali
Prvo sam posumnjao na hardisk jer ima nekih bad sectora, ne mogu da ga defragmentisem niti da uradim Check Disk (da pustim da windows pokusa da popravi bad sectore i errore) jer se na nekih 30% kompjuter restartuje
Do napojne ne bi trebalo da je, jer je nova
PS. Kad upalim kompjuter ne cuje se nikakav beep ali ako upalim zvucnike cuje se Post Speech ili kako se vec zove
Nisam uspio da odgonetnem sta tacno govori ali nesto je na fazon "System Peo Pipi Infarkt"
Ovaj "beep" mi se i ranije desio 2-3 put ali samo bih restartovao kompjuter i sve bi bilo uredu (nakon restarta bi me vratio u BIOS gdje bi error bio "Your System Hang up due to improper frequency" ili tako nesto, nisam siguran, medjutim procesor nije klokovan - niti je ikad bio a podesavanja u Biosu su mi uvijek bila na default)
Sto se tice zamjene coolera...Sve sam dobro povezao (dokaz: radilo je 6-7 dana bez problema? znaci da i staticki elektricitet takodje otpada jer nema smisla da radi a onda odjednom da ne radi)
Konfiguracija je sljedeca:
MB - Asus P4PE
Intel P4 2.4 Ghz Northwood
AC Super Silent Ultra 4 TC
Napojna - Codegen 400W
Unaprijed zahvalan za bilo kakvu pomoc
a M E r