Citat:
Eeeeheej! Stoj! Pa ni ja tvoje: 2^(n-1) + 2^(n-2) +… nisam protumacio pogresno tj. da spajas nizove tih duzina pa bi dobio visestruko duzi niz od 2^n – 1 nego ispravno tj. da sabiras brojeve kombinacija koje su nizovi tih duzina u stanju da tvore.
Ne spajas nizove.
Pre svega, u postu kad napisem niz, mislim na konacan niz:
Ajde da pokusam sto preciznije mogu da kazem postavku zadatka i problem.
Kompresija je funkcija f koja preslikava skup nizova W na sebe samog koja mora biti bijekcija.
Znaci, nikakvog spajanja, povezivanja nizova nema. Svakom nizu iz domena moras da dodelis tacno jedan (i nijedan vise) niz iz kodomena. Obelezimo sa W_n skup nizova takvih da je njihova duzina n, a sa M_n skup nizova cija je duzina manja ili jednaka n.
Unija kad n ide od 0 do beskonacno skupova W_n je W.
Dokaz koji si imao prilike da procitas je dokaz da ne postoji bijekcija koja slika W_n na uniju skupova W_0, W_1, ..., W_n-1 = M_n-1. Sto znaci da mora postojati bar jedan niz A_n iz W_n takav da f(A_n) ne pripada M_n-1. Sto dalje znaci da je za to A_n, f(A_n) duzine vece ili jednake od n. Tu je kraj.
Citat:
Lepo sto sebe nazivate lavovima, moja ocena bi ipak pre bila da su u pitanju babe koje samo traze izgovor da ne rade svoj posao. Ja pocinjem I da sumnjam da ste vi u stanju ovo da isprogramirate.
Izvini, ali moj posao NIJE implementacija algoritama za koje je dokazano da ne rade ono sto bi trebalo. Posalji ideju u Politiku, mozda objave clanak da je neko "nas" uspeo da napravi kompresiju random podataka kao sto su objavljivali da je neka baba smislila postupak za trisekciju ugla!
Citat:
Da ja pustim vas da se vratite onome sto najbolje znate da radite: resavanje skolskih zadataka I prezvakavanje programa koji su u 1000 varijanti vec isprogramirani
A mi tebe da pustimo da se vratis svom poslu - da trosis samo svoje, a ne i nase vreme, na besmislice koje ti, zahvaljujuci nedovoljnom poznavanju materije, deluju pametno.
Do sada si odrzavao komunikaciju na nekom nivou i trudio sam se da ti objasnim gde nisi u pravu. Posle ovog posta, gde se trudis da uvredis ljude koji zele da ti pomognu, slobodno od mene ne ocekuj vise nikakvu pomoc.
To sto zelis je dokazano da je nemoguce i kraj.
Over and out.
@yooyo
:)
While you were hanging yourself on someone else's words
Dying to believe in what you heard
I was staring straight into the shining sun