Mala ispravka: ne mora da bude dva broje, moze bilo kolko, znaci unosimo jedan po jedan...kad unesemo prvi broj zbir je jednak tom broju itd...
Zadatak jeste jednostavan, samo problem je u tome sto moze da se shvati na tri nacina, od kojih je jedan (ja mislim) najbolji:
1:
Sabirati brojeve dok se ne unese negativan, a kada unesemo pozitivan ali ne deljiv sa 3 i 4 (odnosno 12) da ga zanemari i nastavi dalje bez prekida ciklusa.
2:
Sabirati brojeve dok se ne unese broj ne deljiv sa 12, a kada unesemo negativan onda ga treba ignorisati i ne prekidati ciklus.
3: (ovaj je po meni najtacniji)
Sabirati brojeve sve dok se ne unese negativan broj i ne deljiv sa 12.
Ja sam uradio kao ovaj pod 3, ali profesor me ispravio tvrdeci da je pod 1 tacno resenje!!!
Ko je sad tu u pravu...?
Koliko ja vidim, u tekstu zadatka kaze da radimo sa pozitivnim brojevima deljivim sa 12...to znaci da ne radimo sa negativnim i ne deljivim sa 12...
Nije mi jasno zasto bismo ne deljive sa 12 ignorisali i nastavili ciklus, a negativni brojevi prekidaju rad!
Izgleda da je profesor naucio da u WHILE naredbi koristi samo jedan uslov koji ce da pravi izlez iz ciklusa, a ja sam upotrebio dva: while (a>=0) and (a mod 12 =0)
Bill Gates is the richest, why are you not...?!