Naravno da OpenSSH nije biblioteka, jer inace ne bih trazio...Nisam bio dovoljno jasan, trebaju mi sledece f-ije:
ssh_socket sftp_connect(char *hostname, char *user, char *pass);
int sftp_get(ssh_socket sock, char *path);
int sftp_rm(ssh_socket sock, char *path);
....
E sad, zasto sam uopste spomenuo OpenSSH? To jeste skup aplikacija, ali moze dosta toga da se iskoristi, pogledaj sftp-client.h tu imas prakticno sve potrebne f-ije (do_download, do_upload, ...). Ja sam nasao ssh_socket lib, i covek koji je to napravio je uradio upravo ovako, iskoristio OpenSSH. Problem je sto je koristio OpenSSH3.0 kao osnovu, a u OpenSSH3.4 su znacajno promenili definicije f-ija, pa mora mnogo da se prepravlja + je citava stvar radjena za Linux, a ja moram da postavim na HP-UX-u. Mislio sam da je vec nekom zatrebalo da programski odradi SFTP pa je napravio odgovarajuci lib...(sftp je zapravo ftp ali preko ssh konekcije).
U stvari jedini problem je f-ija connect koja vraca socket, a covek koji je pravio ssh_socket je lepo uzeo main iz ssh.c (ssh klijent) i zamenio deo koji trazi password sa tastature, i to odradi programski i naravno vrati odgovarajuci socket.
Da se to bazira na SSL, ne sumljam jer sam prvo morao to da instaliram (+Zlib) da bi mogao OpenSSH, ali mi treba brzo resenje tako da cu iskoristim OpenSSH source.
"The most likely way for the world to be destroyed, most experts agree, is by accident. That's where we come in; we're computer professionals. We cause accidents." - Nathaniel Borenstein