Citat:
skull: Ne razumem bas dobro poslednu recenicu :
" E to je nešto genijalno, još ima gutitak na kvaliteti izlaz iz kompa je VGA, a ulaz na LCD tv je DVI."
Ali ako je to problem !?! onda kod trgovca PC-a imas adapter VGA to DVI ...Nabavi to i :) :) :)
VGA je analogni signal (bar kroz onaj xx-pin konektor koji zovemo VGA). DVI podrzava i analogni i digitalni. Ako se koristi adapter, on ce samo proslediti analogni signal u DVI konektor tako da nema nikakvog dobitka u kvalitetu slike. Adapter ne radi koverziju analognog u digitalno, cak i da radi nije poenta u tome posto monitor to radi. Ideja je da se digitalni signal prenesu u digitalnoj formi, bez gubitaka u konverziji u analogni pa nazad u digitalni.
Zato pravi dobitak je ako sa PC-a koristis DVI port ili imas DVD player koji ima DVI.
Mada je preporuka da se uzimaju TV-i koji imaju HDMI port umesto DVI. DVI port sto se TV-a tice je mrtav. Na srecu ima adaptera DVI <> HDMI, posto su oba ista samo HDMI podrzava i zvuk.
Citat:
petrovicn: Hvala vam svima,posto i ja imam Samsung 9500 via ci definitivno sam odlucio da kupim sonijevu plazmu od 37 inca to jeste 94 cm.Moj prijatelj ima sonijevu plazmu od 42 inca to jeste 106 cm. i zaboli me glava od te velicine.Mislim da je 94 cm. ok.Sto se tice kvaliteta slike lcd televizora,nijedan se ne moze porediti sa plazmom.
Meni se Sony nije nesto narucito svideo a i prilicno ravnodusne, da ne kazem lose review-e je imao. Model koji sam ja gledao je Sony KE-P42M1. Vise mi se svidela slika LG-a i Samsunga, koji su po ceni mnogo prihvatljiviji.