Sada sam u takvoj konfuziji da nije bitno . Da li moram kompajlirati kernel da bih instalirao drajver za modem. Inače sam instalirao mandrek 9.2 ali pri instalaciji mi nije postavljen kernel source ili kernel header nemam pojma šta je šta, ali znam da tog sranja nema u usr/src/ , ako me ko razume. Da krenem iz početka:
1. instalirao sam mandrake 9.2 (sam se instalirao, ja sam mu samo ostavio prostora na disku),
2. zvuk , slika , gnome i ostalo fenomenalno radi,
3. faking modem nisam pri instalaciji uspio postaviti, tako da me to sad najlepše rečeno muči.
4. nabavio (skinuo) sam drajver za modem sa intelovog sajta sve kul verzija štima i sve ostalo
5. pokrećem instalaciju drajvera po uputstvu, kad ono izbaci mi da nemam kernel headers instaliran, ili može biti i kernel source, više nisam siguran.
6. e šta sad? Imam tri cd-a od ove instalacije a na ta tri cd-aaaa nisam uspio pronaći kernel-headers fajl niti kernel-source fajl koji bi verovatno trebo otpakovati tamo gde to treba, ili ne.
Možda moram kompajlirati kernel prvo? ili jednostavno da odustanem ili promenim distribuciju