|
Duke_Vladimir Beograd
Član broj: 20732 Poruke: 118 195.252.90.*
|
Odes u:
K Menu(Start dugme u windowsu) > System > YaST > Network Devices
Tamo podesi Modem i Network Card ako imas mreznu karticu ili wireless, ili ISDN i DSL... Pretpostavljam da ti treba Modem i Mrezna karta, s obzirom da ADSL USB modemi ne rade tek tako 'Out of the box' vec moras da dodajes podrsku sam (ne pitaj mene, ja sam odustao i doplatio za ADSL modem sa mreznim prikljuchcima).
U startu ti je vec pokrenut Kinternet program u System Trayu, ako nije bice posle podesavanja, ako ni tad nije pokreni ga:
K Menu > Internet > Dial-up > KInternet
On ne sluzi samo za modem vec i za mreznu i wireless, naravno, na linuxu ima veliki izbor programa za konektovanje, kako iz komandne linije, tako iz grafickog, ali mi se cini da je KInternet super, meni se sam podesio kada sam namestio hardver... verovatno je i tebi ali ne znas...
kada se povezes (pogledaj ikonicu u SysTrayu), pokreni neki program za web browsing...
E sad ne moram i ovo da ti objasnjavam... Uz suse ti dolazi firefox, konqueror, mozilla itd itd...
naravno neces samo surfovati, kao i na windowsu, mozes sve mrezne servise i programe da koristis, pa i brze i lakse...
Ja sam odusevljen na primer ovim Kontact PIM-om (Personal Information Manager) koji je slicna stvar Microsoft Outlook-u...
BTW, tek ces da se za***avas sa podesavanjem celog linuxa da pocne da radi kako treba, na primer, prvo osposobi DMA i 32bit podrsku za hard diskove i DVD/CD... ubrzace ti sistem dosta
I citaj malo ovaj forum unazad...
DMA iz Yasta, 32 bit imas temu od pre dva dana koja to pominje...
Sve ovo sam objasnio naravno za KDE, iz GNOME su drugacije putanje do programa, a i GNOME ne koristi Kinternet koliko ja znam, a ne koristi ni Kontact vec Evolution...
To ti je to....
|