Evo sastavio sam pismo koje bi naravno preveo na engleski i slao univerzitetima. To otprilike izgleda ovako, pa bih voleo da cujem i Vase primedbe i sugestije.
===================================================
Postovani,
pre svega da se predstavim. Zovem se Salindrija Igor. Zivim u Jugoslaviji a razlog zbog kojeg Vam pisem jeste stipendiranje sportista.
Zamolio bih Vas da se ne uvredite ali da ulozite bar deseti deo vremena, koliko sam ja ovo pisao, pisuci ovo pismo. Jos jednom, bez uvrede.
Oduvek sam mastao da odem negde u inostranstvo na studije. Jos kao mali gledao sam prave velike atleticare na olimpijadi i zamisljao sebe tamo. Rastuci sve vise sam shvatao da su mi uslovi za treniranje sve potrebniji a sve vise su mi se cinili tako daleko. Sada kada sam vec potpuno sazreo za atleticara smatram da su mi uslovi najpotrebniji i da bez njih uopste ne mogu napredovati. Nasa zemlja je tokom moje atletske karijere pretrpela dva teska rata i sve je dosta unazadjeno. Volim atletiku i veliki sam entuzijasta i ne bih voleo da se moje mogucnosti ovde utope u okolinu. Evo pokazacu Vam par osnovnih i najvaznijih stvari u mom zivotu.
Naime, treniram atletiku (skok u vis) vec 11 godina. Sad imam 18. Vec 6 godina sam aktuelni prvak Jugoslavije. Prosle godine sam nastupao na svetskom prvenstvu za Juniore u Debrecinu (Madjarska) i bio 16. od nas 161. mada nisam skocio svoj najbolji rezultat. Skocio sam 195, a licni rekord mi je 205. Znaci da sam skocio 205 bio bih medju prvih 7. Prosle godine sam takodje bio i na kampu za mlade i perspektive atleticare u Moskvi u organizaciji Svetske atletske federacije (IAAF). Tamo su se mogli videti najbolji pojedinci iz klubova i bivsih sovjetskih republika i Jugoslavije. Takodje sam imao priliku da skacem sa olimpijskim pobednikom Sergejem Voronjinom. Posecivao sam redovno i mnoge atletske mitinge sirom evrope i ostvarivao zapazene rezultate. Imam oko 70 medalja i to oko 40 zlatnih i oko 100 diploma. Dobijao sam ponude od nasih najjacih klubova (Crvena Zvezda i Partizan) da predjem kod njih, navodno dobio bih placen smestaj i obezbedjenu hranu ali nebi mi placali fax. To mi je jedina solucija ako ne bih mogao da odem u inostranstvo za koje bi se ja pre opredelio.
Idem u 4. razred gimnazije i solidno prolazim. Odlicno znam engleski jezik i nesto manje nemacki. Kompjuterima se takodje bavim od 10-e godine. Imam odlicno znanje iz web administriranja i programiranja.
Nigde nisam zaposlen a nemam dovoljno novca da sebi placam fakultet za studiranje u inostranstvu. Vec poslednjih par godina razmisljam da odem da studiram negde van zemlje. Zanimaju me univerziteti na kojima se uci menadzment, marketing i poslovanje. Zanimaju me stipendije koje Vi dajete za uspesne sportiste.
Ja smatram da su moje mogucnosti mnogo dalekoseznije i da bih mogao uz odredjene uslove da ostvarim zapazene rezultate na predstojecem evropskom prvanstvu za juniore u Atini. Molim Vas da mi napisete koji su jos uslovi potrebni za Vase sipendiranje. Bilo bi lepo ako bi mi odgovorili sto pre jer u sto skorije vreme moram da odlucim da gde cu studirati i da pocnem da se spremam za prijemni ispit. Takodje ako pristanete, mogu Vas kontaktirati i ljudi iz Atletskog Saveza Jugoslavije za vise informacija. Hvala unapred!
P.S. Takodje, poslao sam Vam par slika (dokaza) da se uverite u celu ovu pricu. Tu se nalaze:
- moje slike sa atletskih takmicenja (mogu takodje poslati i kasetu sa atletskih takmicenja)
- slike mojih medalja i diploma
- fotokopije svedocanstva iz skole
- par adresa sajtova koje sam pravio
- hteo sam da posaljem neke od 200-ak clanaka iz novina ali svi su pisani na srpskom a dosta njih i na cirilici
- linkovi ka sajtovima gde su upisani moji rezultati