Probaj, meri signal AP-a na koji terba da sa zakacis a antenu rotiraj oko njene ose. Primetices ispravnu polarizaciju po tome sto je drasticno jaci signal.
HA! Da to ne znam ne bih postavio pitanje proble je SAMO sto nemam uredjaj na kome mogu da poteram netstambler jedino mogu da pingujem i da vidim kada ima manje ispustenih paketa, ali posto je isto interesuje me da li neko ima antenu istog proizvodjaca i ZNA koja je koja polarizacia jer na sajtu i na uputstvu nista ne pise!!!
Na anteni pokazuje strelica na gore i da tako treba postaviti antenu ali ne kaze koja je to polarizacija .... bedak
Pa ta strelica ti pokazuje polarizaciju, ako je okrenuta na gore onda je vertikalna, okreni za 90 stepeni i to je to.
Inace, u uputstvu koje sam pomenuo stoji preporuka da se polarizacija antene proveri svaki put kod montaze, zato sto se desava da se promeni polarizacija signala na putu do nje.
Ping moze a ti bude pokazatelj, posto promasenapolarizaciaj znaci vrlo slab prijemni signal, koji uglavnom nije dovoljan za konekciju.
[Ovu poruku je menjao broker dana 18.08.2005. u 16:32 GMT+1]
Strelica oznacava smer polarizacije, a ti okrenes onako kako tebi odgovara. Ako ces vertikalnu polarizaciju okrenes strlicu vertikalno a ako ces horizontalnu, okrenes horizontalno.