ovako ima skystar2 karticu,neki stari tanjur koji nije baš očuvan i lnb od 0,5db
signal mi je svim satelitima oko 40%
zanima me
1.koji ne nejjeftiniji način da se poveća signal
2.koja je antene dovoljna da sa ovim lnb-om dobijem signal preko 70%
3.dali se isplati uzeti motor ili staviti više lnb-ova na tanjur
i samo znajte da sam ograničen sa novem sa nekih 500kn
p.s. da li motor može pomicati tanjur i vertikalno tj. gore i dolje??
kupi tanjir 0d 1,2m ,najbolji konvertor ,motor sa pozicionerom "superJack",to ti je sve oko 200 eura ovde,kod vas ne znam ali predpostavljam da je odprilike isto,ali neces zaliti.Moci ces da imas sve satelite od 30 w do 40 e.
pozdrav
Pa treba ti samo novi tanjir(ako hoces fixni sistem),a 1.25m ti je do 40 eura kod nas, pa je verovatno i kod vas slicna cena!
PS Ja sa 0.5 lnb i tanjirom od 90 cm imam signal na Hotu (na vecini kanala) oko 70%!
dajte malo konkretno
što se isplati više
nekoliko lnb-a ili motor
jeli motor može okretat antenu vertikalno
jeli istina da je dosta velika šansa da pregori skystar2 kartica zbog motora ??
takav motor ti je žara para kupiš diseq 2100 ja sam platio svoj polovan 35eur bilo mi je to isplativije nego da sam kupovo LMB, nosač za Lmb , diseq sklopku i opet da budeš ograničen na par satelita ipak uzmi saberi i oduzmi šta je tebi isplativije kako u parama tako i šta sve dobijaš
Vidim da si iz Splita pa ti kupovina motora nece biti problem.Ja sam iz Srbije lepo otiso za HR i u prodavnici HG spot narucio motor SG 2100.Cena je 412KN sto i nije tako skupo.Ovde su me muzli sa 80-13o EUR ,pa ti sad vidi sta se isplati.Pozdrav!
ok hvala vam puno na odgovorima
samo jedno pitanje koje se dugo vuče i nitko nije odgovorio:
jeli motor može pomicati tanjur vertikalno tj. gore i dolje??
pa pogresno si postavio pitanje, nema tu nista gore dole, motor pomera antenu tako da prati geostacionarnu orbitu, ali recimo DA, pomera je i gore dole..