O cemu se radi...
imam neku 'starinsku' jvc vhs kameru (model GR-AX327E) za koju majstor kaze da ne moze da se popravi uz obrazlozenje da je pukla neka ploca. Pretpostavio sam da misli na PCB, medjutim, kada sam uzeo stvar u svoje ruke i otvorio je, nisam primetio nikakvu puknutu plochu vec samo jednu pocepanu traku. Ta traka je u stvari neki savitljivi plasticni list na koji su naneti vodovi od bakra ili nekog drugog provodnog materijala.
Moje pitanje je (kao sto vec naslucujete) kako napraviti adekvatnu zamenu za taj deo. Citajuci po netu o tom foto- i ostalim postupcima izrade vodova na PCB-u, palo mi je na pamet da mozda moze negde da se kupi taj 'list' pa da se nagrizu nezeljenu delovi, kao kod obicnog PCB-a, ili ne... :)
U svakom slucaju, bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi kaze kako se strucno zove taj 'list' i (povrsno ili detaljno) kako moze da se obavi pomenuto nagrizanje, kao i gde to moze da se nadje u Beogradu.
ajd' uzdravlje...
Vladan
P.S. mislio sam da uploadujem scan te trake (.jpg) medjutim nisam uspeo da provalim kako se to radi :)
... aha, evo, uspeo sam...
[Ovu poruku je menjao inkredibl dana 09.07.2005. u 14:14 GMT+1]

traka, strip, bakarni vodovi na savitljivoj podlozi, ili kako se vec zove... kako napraviti?